Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος \”Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημόσιων ανοικτών χώρων\” που υλοποιεί το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), από τα 60 στα 110 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν περισσότερα έργα από τους Δήμους, μεταξύ των οποίων και το έργο της «Βιοκλιματικής αναβάθμισης του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών», π/υ 1.655.350 € ζητά ο Δήμος Χανίων.

Αυτό επισήμανε σήμερα, με δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής ο οποίος έκανε παράλληλα γνωστό πως «η πρόταση με την ολοκληρωμένη μελέτη που είχε υποβάλλει – από τον Νοέμβριο του 2011 -ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, αξιολογήθηκε θετικά από τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης του προγράμματος (ΚΑΠΕ), χωρίς ωστόσο αυτή να ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού του προγράμματος (ύψους 60.000.000 €)».

Δείτε εδώ την αξιολόγηση του ΚΑΠΕ

Ο κ. Κουρής έκανε επίσης γνωστό πως «ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κώστα Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελο Λιβιεράτο, με την οποία ζητά την αύξηση του προϋπολογισμού του προαναφερθέντος Προγράμματος».

Δείτε εδώ την επιστολή του Δημάρχου Χανίων

«Η υλοποίηση της μελέτης που αφορά τη βιοκλιματική αναβάθμιση του «Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών» είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς θα επαναπροσδιορίσει τη χρήση του πάρκου και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών των Χανίων» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου ενώ προσέθεσε ότι «δεν μπορεί να αγνοηθεί το ότι το εν λόγω έργο θα αποτελέσει πιλοτικό έργο ανάπλασης για την πόλη των Χανίων και ολόκληρη την Κρήτη».

Τέλος, ο κ. Κουρής, ζήτησε τη συνδρομή και τη στήριξη των βουλευτών του Νομού στο αίτημα του Δήμου προς τα αρμόδια υπουργεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook