Ζούσαν μαζί 45 χρόνια. Ήταν σαν μια σταγόνα νερό. Οι δυο δίδυμοι Βέλγοι από την Αμβέρσα γεννήθηκαν κωφάλαλοι.

Όταν έμαθαν ότι σύντομα θα είναι και τυφλοί και δεν θα μπορούν να αντικρίσουν ξανά ο ένας τον άλλο αποφάσισαν να ζητήσουν να τους κάνουν ευθανασία.

Η ευθανασία τους έγινε στις 14 του περασμένου Δεκέμβρη από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Jette στις Βρυξέλλες.

Στο Βέλγιο η ευθανασία είναι νόμιμη όταν το ζητά ο ασθενής που υποφέρει από αφόρητους πόνους. Ωστόσο οι ασθενείς που θελήσουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με αυτό τον τρόπο πρέπει να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη χορήγηση του φαρμάκου που τελειώνει τη ζωή τους.

Μόνο το 2011 στη χώρα καταγράφηκαν 1133 περιπτώσεις ευθανασίας, ως επί το πλείστον από άτομα με καρκίνο σε τελευταίο στάδιο.

Τα δύο αδέρφια, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ήταν αχώριστα καθώς μοιράζονταν το ίδιο διαμέρισμα και έκαναν την ίδια δουλειά, καθώς εργάζονταν ως τσαγκάρηδες.

Ο David Dufour, γιατρός ο οποίος προέδρευε της ευθανασίας, δήλωσε στις ειδήσεις του RTL ότι τα δύο αδέλφια έλαβαν την απόφαση με \”πλήρη διαύγεια. Στο τέλος απλά σηκώθηκαν, έγνεψαν γεια και μπήκαν στο δωμάτιο της ευθανασίας.\” ανέφερε ο γιατρός.

Το Βέλγιο ήταν η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Ολλανδία που νομιμοποίησε την ευθανασία το 2002.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook