Για «απαράδεκτη κατάσταση», που έχει διαμορφωθεί στην Κερατέα μίλησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να γίνεται κλεφτοπόλεμος.

Συμπλήρωσε πως ορισμένοι επιχειρούν με συστηματικό τρόπο να μετατρέψουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν οργανωμένο χώρο για την διαχείριση των απορριμμάτων σε αστυνομική υπόθεση και τόνισε: «Κάποιοι είναι οχυρωμένοι πίσω από την κατάσταση, κάποιοι ωφελούνται».

Ο κ. Παπουτσής σημείωσε πως «φέρουν ευθύνη όσοι πρωτοστατούν στα επεισόδια και καλύπτουν έκνομες ενέργειες».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί, την κάλεσε ωστόσο να λάβει περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση είπε πως «ρόλος της είναι να προστατέψει τις ζωές και τα δικαιώματα των πολιτών».

Όλοι εκείνοι που αρνούνται το διάλογο με τους αρμόδιους υπουργούς και υποθάλπουν τα επεισόδια φέρουν ευθύνη, επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για το νέο κλείσιμο της λεωφόρου Λαυρίου με μεγάλες πέτρες που τοποθέτησαν κάτοικοι στο οδόστρωμα ο κ. Παπουτσής διαβεβαίωσε ότι θα επιχειρηθεί εκ νέου να ανοίξει ο δρόμος, καθώς στόχος είναι να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία.

Στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή έχουν δοθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εντολές για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, είπε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε πως από τις εμπρηστικές επιθέσεις κινδυνεύουν και ζωές αστυνομικών.

newsit.gr