Την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές, προκειμένου να δικασθεί για δύο υποθέσεις που χρονολογούνται από το 2004 και 2005 και αφορούν την περίοδο που ήταν δήμαρχος Χερσονήσου.

Την αναγγελία, για την υποβολή αιτήματος άρσης ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, έκανε, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, στην έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, χωρίς άλλα σχόλια.

Το αίτημα για άρση της ασυλίας του Σπύρου Δανέλλη υποβλήθηκε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος, είχε δηλώσει στο Εφετείο Κρήτης ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Οι δύο  υποθέσεις


Σημειώνεται ότι, στην πρώτη υπόθεση ο κ. Δανέλλης είναι συγκατηγορούμενος, με τους δύο τότε Αντιδημάρχους του, για τον διοικητικό χειρισμό μιας υπόθεσης που αφορούσε στη λειτουργία δύο καταστημάτων εντός ξενοδοχειακής μονάδας στον Ανησαρά Χερσονήσου.

Στη δεύτερη έχει μηνυθεί μαζί με άλλου 65 κατοίκους της περιοχής Λαγκάδα του Δήμου Χερσονήσου από τον εργολάβο του έργου κοπής 52.000 δέντρων για την κατασκευή του φράγματος του Αποσελέμη.

imerisia.gr από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook