Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Χανίων αναφορικά με την δήλωση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ και δημοτικού συμβούλου Κ.Βιρβιδάκη αναφορικά με την λήξη της θητείας των αντιδημάρχων, αναφέρονται τα εξής :

\”Με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή Χανίων και πρώην Δήμαρχου κ. Κ. Βιρβιδάκη σχετικά με τον ορισμό Αντιδημάρχων στο Δήμο Χανίων οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Η θητεία των Αντιδημάρχων του Δήμου Χανίων, όπως αυτοί είχαν οριστεί με την υπ. αρ. 1/3-1-2011 Απόφαση Δημάρχου, έχει λήξει με τη συμπλήρωση της διετίας από την προαναφερθείσα ημερομηνία.

2. Για το διάστημα από τις 4/01/2013 έως και σήμερα, δεν έχει υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου καθόσον ο Δήμαρχος – σύμφωνα με το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») – είναι αυτός που προΐσταται όλων των υπηρεσιών του Δήμου, ασκώντας στο ακέραιο τα καθήκοντα που η κείμενη νομοθεσία του δίνει το δικαίωμα. Οι Αντιδήμαρχοι δε – σύμφωνα με το άρθρο 59 του Ν. 3852/2010 – ορίζονται από τον ίδιο τον Δήμαρχο προκειμένου να τον επικουρούν στα καθήκοντα του ασκώντας τις αρμοδιότητες που τους μεταβιβάζονται από εκείνον.

3. Ο κ. Βιρβιδάκης, ως κυβερνητικός βουλευτής αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ότι η καθυστέρηση στον ορισμό των Αντιδημάρχων στον Δήμο Χανίων – όπως και σε άλλους Δήμους – οφείλεται στην σύγχυση μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων σχετικά με τον αριθμό τους, μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που αφορά τον πληθυσμό του Δήμου μας (108.000 κατοίκους) και που επιφέρει αλλαγές στον αριθμό των Αντιδημάρχων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

4. Ο κ. Βιρβιδάκης, δυστυχώς, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, ότι αδυνατεί να «ξεπεράσει» το εκλογικό αποτέλεσμα των περασμένων δημοτικών εκλογών, επιμένοντας, ως βουλευτής να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για ανύπαρκτα προβλήματα «δυσλειτουργίας» του Δήμου, αντί να τον στηρίζει αξιοποιώντας την διπλή ιδιότητα του βουλευτή και του δημοτικού συμβούλου, κάτι άλλωστε που περίμενε και η τοπική κοινωνία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook