Τελευταία ενημέρωση : 14:10

Στο κατειλημμένο κτίριο «Λέλα Καραγιάννη» που βρίσκεται στην αντίστοιχη οδό κοντά στην πλατεία Αμερικής εισέβαλε η αστυνομία προκειμένου να το εκκενώσει. Το κτίριο ήταν υπό κατάληψη από τον Απρίλιο του 1988 από αντιεξουσιαστές και αποτελούσε την μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια κατάληψή τους.

 Στο κτίριο αρχικά μπήκαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ οι οποίοι έκοψαν την πόρτα με τροχό και στη συνέχεια στο εσωτερικό του κτιρίου μπήκαν οι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι έφτασαν μέχρι την ταράτσα όπου βρίσκονταν περίπου 20 άτομα 15 εκ των οποίων προσήχθησαν στη Γ.Α.Δ.Α.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν μερικές δεκάδες άτομα έξω από την κατάληψη, ενώ αντιεξουσιαστές συνεχίζουν να καλούν μέσα από το διαδίκτυο σε συγκέντρωση ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας.

Η Λέλα Καραγιάννη, γεννημένη στη Λίμνη Ευβοίας το 1898, υπήρξε αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και αρχηγός της αντιναζιστικής οργάνωσης \”Μπουμπουλίνα\”. Το αρχηγείο της ήταν στο διώροφο αυτό σπίτι της, όπου κατοικούσε με το σύζυγό της και τα επτά παιδιά της. Τον Ιούλιο το 1944, συνελήφθη από την Γκεστάπο μαζί με τα πέντε από τα παιδιά της, βασανίστηκε στα μπουντρούμια των Ες-Ες στην οδό Μέρλιν, μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου Αττικής και τελικά εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές, μαζί με άλλους 27 αγωνιστές της Αντίστασης, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 στο \’Αλσος Χαϊδαρίου.

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook