Τις αλυσίδες χιονιού του γκρέιντερ της Αντιπεριφέρειας Χανίων επιχείρησαν να κλέψουν άγνωστοι δράστες χωρίς να τα καταφέρουν, με αποτέλεσμα  να προκαλέσουν ζημιές στο συγκεκριμένο μηχάνημα, καθώς καταστράφηκε  η βαλβίδα αέρα ενός πρόσθιου ελαστικού με αποτέλεσμα την ακινησία του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αντιπεριφέρεια Χανίων, η προσπάθεια για την κλοπή των αλυσίδων διαπιστώθηκε τη Δευτέρα από το προσωπικό.

Μάλιστα οι δράστες όταν είδαν οτι δεν μπορούν να κλέψουν τις αλυσίδες τοποθέτησαν μεγάλα καρφιά κάτω και από τα τέσσερα ελαστικά ενός δεύτερου φορτωτή.

Στην ανακοίνωση της η Αντιπεριφέρεια αναφέρει οτι \” οι ανωτέρω ενέργειες αν είχαν επιτύχει τον τελικό σκοπό τους, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα σε περίπτωση ανάγκης άμεσης κινητοποίησης των μηχανημάτων για απεγκλωβισμό κατοίκων με προβλήματα υγείας και αντιμετώπισης αποκλεισμένων από χιόνια κατοικιών και οικισμών.

Η τοπική κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει άμεσα να απομονώσουν, να καταδικάσουν τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες και κυρίως να προστατεύσουν οποιονδήποτε συμβάλλει στην βελτίωση της διαβίωσης και της παραμονής των κατοίκων της υπαίθρου στον τόπο τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook