Για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα και τα πρώτα αποτελέσματα αξιολόγησης ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνης Μανιτάκης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Αντ. Μανιτάκης παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια τα οργανογράμματα του υπουργείου του και του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως αυτά είναι σήμερα και όπως μετασχηματίζονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Μανιτάκης, για μελέτες που έκαναν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αμοιβή και πέραν του ωραρίου τους.

«Η Δημόσια Διοίκηση έχει πολύ αξιόλογα στελέχη, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και η κυβέρνηση θα το πράξει» τόνισε ο Αντ. Μανιτάκης.

Προσέθεσε ότι «η μεταρρύθμιση προχωράει με αποφασιστικότητα, επιμονή, εμμονή και
αταλάντευτα για επίτευξη του στόχου της».

«Για ηράκλειο έργο, που καθυστέρησε να ξεκινήσει» έκανε λόγο ο Κάρολος Παπούλιας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων, κάτι που δεν δέχομαι για τους Έλληνες».

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης τόνισε ότι το 2013 θα είναι το έτος αξιολόγησης του προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook