Ανακοίνωση των υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ενόψει της αυριανής δίκης στο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου των τριών συλληφθέντων συναδέλφων τους στις 27/11/2012 κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων:

"Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 17/1/2013 τρεις δημόσιοι υπάλληλοι δικάζονται με την κατηγορία της «διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης».

Οι υπάλληλοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, ενώ ήταν απεργοί, κατά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για δύο εβδομάδες με αίτημα να μην τεθεί σε ισχύ ο νόμος 4093/2012 που προέβλεπε τη διαθεσιμότητα- απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Περισσότεροι από 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Περιφερειών, Δήμων κλπ. έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα. Και ενώ ο υπουργός κ. Μανιτάκης και τα ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης διαβεβαίωναν μέσω των Μ.Μ.Ε. ότι δεν θα υπάρχουν άλλες περιπτώσεις, ήδη έχουν προγραμματίσει για φέτος 25.000 απολύσεις υπαλλήλων που μπορεί να φτάσουν και τις 40.000 προχωρώντας σε κατάργηση – συγχώνευση οργανισμών και σε διάλυση του δημόσιου τομέα.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ποινικοποιούνται. Οι απεργοί συλλαμβάνονται σαν κοινοί εγκληματίες και αντιμετωπίζουν ποινές με κίνδυνο την πειθαρχική δίωξή τους και ίσως και την απόλυση.

Σας καλούμε την Πέμπτη 17/1/2013 να παραστείτε στο δικαστικό μέγαρο (οδός «Δικαιοσύνης») όχι μόνο για να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που διώκονται αλλά και για να διαδηλώσουμε ενάντια στα μέτρα καταστολής και την ποινικοποίηση των αγώνων μας. Μας περιμένουν ακόμα πιο δύσκολες ημέρες και είναι ανάγκη να αντιταχθούμε σε εκείνους που έχουν προκαθορίσει για εμάς ένα μέλλον σκοτεινό.

Η Συντονιστική Επιτροπή εργαζομένων της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης"