Σε μια δύσκολη απόφαση προέβη η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων σε ότι έχει να κάνει με το διεθνές Grand Prix κολύμβησης «Βενιζέλεια». Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Χ., από την στιγμή που δεν κατάφερε να πάρει τις εγγυήσεις ότι το Κολυμβητήριο Χανίων θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει την σπουδαία αυτή διοργάνωση, αποφάσισε να αναβάλλει το μίτινγκ και να μην πραγματοποιήσει τους αγώνες κολύμβησης που ήταν προγραμματισμένοι για τα τέλη του Απριλίου.

 

 

Έτσι μετά από 14 συνεχή χρόνια όπου πραγματοποιούταν τα «Βενιζέλεια», που καθιερώθηκαν ως θεσμός και καταξιώθηκαν ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για την κολύμβηση με συμμετοχή σπουδαίων αθλητών παγκοσμίου βεληνεκούς, τα Χανιά δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φέτος τους αγώνες υψηλού επιπέδου. Η κυριότερη αιτία είναι το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πισίνα 50 μέτρων του Κολυμβητηρίου Χανίων με την μη λειτουργία της.

 

Η διοίκηση του Ν.Ο.Χ. ενήργησε υπεύθυνα και φρόντισε τις προηγούμενες ημέρες να ενημερώσει σχετικά με το θέμα το Ενιαίο Αθλητικό Κέντρο Χανίων αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στον πρόεδρο του Ιπποκράτη Μανουδάκη από τον οποίο ζητούσε μια απάντηση για το αν θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα με την πισίνα και γενικότερα αν μπορούσε να εγγυηθεί για την λειτουργία των εγκαταστάσεων, τη διεξαγωγή των αγώνων και την προετοιμασία των διεθνών αθλητών όπως και για την λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα που είναι απαραίτητος για την διεξαγωγή του Grand Prix.

 

Από την πλευρά της η διοίκηση του Ε.Α.Κ. Χανίων δεν μπόρεσε να εγγυηθεί για κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Ν.Ο.Χ κι έτσι ο Όμιλος απέστειλε νέο έγγραφο προς την Κ.Ο.Ε και τον Γενικό Γραμματέα καθώς και στον υπεύθυνο του κολυμβητικού τμήματος Δημήτρη Σαρακατσάνη τους οποίους ενημέρωνε για τη μη διεξαγωγή των «Βενιζελείων».

 

Στα φετινά «Βενιζέλεια» να τονιστεί ότι είχαν δηλωθεί να συμμετάσχουν πέντε Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο Μίλοραντ Τσάβιτς αλλά και πολλοί ακόμα διεθνείς αλλά και έλληνες πρωταθλητές. Ακόμα 25 τουλάχιστον αθλητές από ξένες χώρες είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να βρεθούν στα Χανιά κατά την διάρκεια των αγώνων με σκοπό να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τις επόμενες διοργανώσεις που πρόκειται να διεξαχθούν.

 

 

Αναλυτικά οι επιστολές του Ν.Ο.Χ:

 

 

Προς: Κ.Ο.Ε. 

 

Υπ’ όψιν Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Σαρακατσάνη

 

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων μετά από 14 χρόνια βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσει τους Διεθνείς Βενιζέλειους Αγώνες Κολύμβησης GRAND PRIX λόγω μη λειτουργίας της πισίνας 50μ. του κολυμβητηρίου Χανίων.

 

Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας δε μπορούμε να έχουμε θετική απάντηση για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου ακόμα και για τις μέρες των αγώνων.

 

Συνημμένα σας στέλνουμε την απάντηση, μετά από το αίτημά μας, του Ε.Α.Κ. Χανίων.

 

 

 

Προς: Πρόεδρο Ε.Α.Κ. Χανίων

 

Κύριο, Ιπποκράτη Μανουδάκη

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων τα τελευταία 14 χρόνια διοργανώνει με επιτυχία ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του Υγρού Στίβου, τους Διεθνείς Βενιζέλειους Αγώνες Κολύμβησης GRAND PRIX, οι οποίοι πλέον αποτελούν θεσμό για την πόλη των Χανίων.

 

Οι αγώνες που είναι ενταγμένοι από το 2003 στη σειρά αγώνων GRAND PRIX της Κ.Ο.Ε. είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο κολυμβητήριο Χανίων στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου 2011.

 

Αποτελούν κριτήριο συμμετοχής των κολυμβητών-τριών σε Πανευρωπαϊκά-Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιάδες.

 

Ειδικότερα για το 2011 θα έχουν την ευκαιρία οι Έλληνες και Ευρωπαίοι αθλητές να επιτύχουν επιδόσεις που θα τους εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στη Σαγκάη και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στη Λίμα.

 

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως και αν είναι δυνατόν άμεσα, εάν η πισίνα των 50μ. λειτουργεί από 15/4 έως και 2/5/2011 καθώς επίσης εάν ο ηλεκτρονικός πίνακας λειτουργεί τις μέρες της παραπάνω διοργάνωσης έτσι ώστε να ενημερώσουμε την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για την πραγματοποίηση ή μη των 14ων Βενιζελείων Αγώνων Κολύμβησης.

 

 

Τέλος η απάντηση του Ε.Α.Κ. Χανίων προς το Ν.Ο. Χανίων ήταν η εξής:

 

 Προς: Ν.Ο. Χανίων

 

Θέμα: Απάντηση σχετικά με την τέλεση των «14ων Διεθνών Βενιζελείων Αγώνων Κολύμβησης»

 

Σε απάντηση του αιτήματός σας σάς διαβιβάζουμε ότι δεν δυνάμεθα να διασφαλίσουμε ή να προβλέψουμε τη λειτουργία της πισίνας των 50μ. το χρονικό διάστημα για το οποίο ρωτάτε. Αυτό υφίσταται διότι μέχρι «τη σήμερον» δε μας έχουν ενταχθεί τα ποσά του προϋπολογισμού και αποτέλεσμα αυτού είναι ότι δεν δύναται να καταστεί πίστωση από τον προμηθευτή πετρελαίου (ΕΚΟ) καθώς επίσης και από την εταιρεία η οποία είναι επιφορτισμένη με τις επισκευές του ηλεκτρονικού πίνακα (TANCO).

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook