Όπως έγινε ήδη γνωστό, οι ελληνικές δικαστικές αρχές ζήτησαν την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να δικασθεί για δύο υποθέσεις που χρονολογούνται από το 2004 και 2005 και αφορούν την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Χερσονήσου Κρήτης. 

Την αναγγελία, για την υποβολή αιτήματος άρσης ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, έκανε χθες ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας.

Σχετικά με τις υποθέσεις:

Στην πρώτη είναι συγκατηγορούμενος με τους δύο τότε αντιδημάρχους του για τον διοικητικό χειρισμό υπόθεσης που αφορούσε στη λειτουργία δύο καταστημάτων εντός ξενοδοχειακής μονάδας στον Ανησαρά Χερσονήσου.

Στη δεύτερη έχει μηνυθεί μαζί με άλλους 56 κατοίκους της περιοχής Λαγκάδα του δήμου Χερσονήσου από τον ανάδοχο του έργου εκποίησης της ξυλείας που προέκυπτε από την κοπή 52.000 δέντρων για την κατασκευή του φράγματος του Αποσελέμη. Αιτία αυτής η αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ελαιόκαρπου από τα παραπάνω δέντρα.

Τέλος, επισημαίνεται πως ανεξαρτήτως της βούλησης του ευρωβουλευτή να αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας, πράγμα που εξέφρασε από την πρώτη στιγμή προς την ελληνική δικαιοσύνη (Εφετείο Κρήτης), το Σύνταγμα επιβάλλει τη διαδικασία άρσης ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής έχει ήδη διατυπώσει την επιθυμία του για την απόφαση άρσης της ασυλίας από το Σώμα, προκειμένου οι υποθέσεις να φτάσουν στο ακροατήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook