Σχόλια ΚΚΕ για τις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον κομμάτων και προσώπων: «Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον κομμάτων και προσώπων. Οι ενέργειες αυτές (εμπρησμοί, γκαζάκια κ.λπ.), και κυρίως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα καθημερινά οξυμένα προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η επιστράτευση από την κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ της θεωρίας των «δύο άκρων"».

«Επιχειρούν να εξισώσουν τις ενέργειες φασιστικών και άλλων αντιδραστικών μηχανισμών, που βγαίνουν από τα σπλάχνα του δικού τους συστήματος, με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Από όλους αυτούς, επανειλημμένα στο παρελθόν, έχουν χαρακτηριστεί ως «ακραίες» οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι συμβολικές καταλήψεις και άλλες αγωνιστικές μορφές πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος» επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προχωρήσει τις έρευνες για την αποκάλυψη των κέντρων και των μηχανισμών, που βρίσκονται πίσω από τέτοιες επιθέσεις. Να ενημερώσει που βρίσκονται οι έρευνες και γιατί δεν έχουν εξιχνιαστεί εγκλήματα, όπως η δολοφονία των τριών ανθρώπων στη Μαρφίν, που αξιοποιήθηκαν για τη συκοφάντηση και το χτύπημα του κινήματος» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα τον λαό να «απορρίψει τέτοιου είδους θεωρίες, το κλίμα τρομοκρατίας και να μην παγιδευτεί σε μια ανούσια δικομματικού τύπου αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβει την ανάγκη ο λαός οργανωμένος και συσπειρωμένος να αντιπαλέψει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και το σύστημα που τα γεννά».kathimerini.gr από ΑΜΠΕ