Την επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μερίδιο ευθύνης για τα τελευταία συμβάντα, που συνδέονται με το αντάρτικο πόλεων, καθώς διαπαιδαγώγησε σε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές ένα κομμάτι της ελληνικής νεολαίας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έκανε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM» και στη δημοσιογράφο κυρία Κάτια Μακρή.

«Όταν ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και λέει ότι είμαι αναρχικός και ότι τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 ήταν μια πολιτική εξέγερση και τα λεγόμενά του δεν έχουν καμία συνέπεια, σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από αυτόν το σκληρό πυρήνα, που υπάρχει εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος αναμφισβήτητα παρέχει πολιτική προστασία σε τέτοιου είδους πράξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «πρέπει να πέσουν οι τόνοι, αλλά υπάρχει μία αντικειμενική διαπίστωση: Υπήρξε πολιτική ανοχή από το ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά συμβάντα βίας χαμηλής έντασης. Η απόσταση που χωρίζει μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ, δεν είναι μεγάλη».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για την αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ» από τη Βουλή, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν θα υπάρξει αποκάλυψη της αλήθειας, καθώς «για άλλη μία φορά η Βουλή αναλαμβάνει μια αποστολή που κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι δική της δουλειά».

Παράλληλα, θύμισε ότι το 2006, με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση, «είχα πάρει πρωτοβουλία για τη ριζική αλλαγή του σχετικού άρθρου 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη των υπουργών, ωστόσο τότε μόλις δέκα βουλευτές συνυπέγραψαν την πρότασή μου, ενώ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ τη στήριξαν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook