Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο αγωνιστικής προπονητικής που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, με τον Βαγγέλη Ατζεμιάν.

Η ενημέρωση του ΙΟΧ:

Ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ελλάδα στην κατηγορία των OPTIMIST, ο Βαγγέλης Ατζεμιάν, βρέθηκε στα Χανιά πραγματοποιώντας σεμινάριο αγωνιστικής προπονητικής στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο.

Το σεμινάριο διήρκησε τέσσερις συνολικά ημέρες και περισσότερες από 20 ώρες εμπεριέχοντας θεωρητική παρουσίαση (την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου) και πρακτική εξάσκηση (το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13/1) μέσα στη θάλασσα, με τον Βαγγέλη Ατζεμιάν να δουλεύει με όλα τα παιδιά της ομάδας των OPTIMIST του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, καθώς και με τον προπονητή τους, Βασίλη Πολίτη.

Η παρουσία του Βαγγέλη Ατζεμιάν στα Χανιά, που είναι προπονητής στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης αποφασίστηκε κατόπιν συνεννόησης με τον έφορο του τμήματος των OPTIMIST Βασίλη Κοζωνάκη, με τους δύο άνδρες να γνωρίζονται στο περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στην Ιτέα.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Βαγγέλης Ατζεμιάν, η αναχώρησή του από τα Χανιά του δημιούργησε σκέψεις για το ποιο πραγματικά είναι το μεγάλο στοίχημα των νεαρών ιστιοπλόων.

«Το καμπ ήταν συνδυαστικό. Τις δυο πρώτες ημέρες είδα, μίλησα και αντάλλαξα απόψεις με τους προπονητές του Ομίλου και στη συνέχεια κάναμε όλοι από κοινού προπόνηση με τα παιδιά», δηλώνει αρχικά ο κ. Ατζεμιάν, για να ολοκληρώσει τη σκέψη του: «Στην επιστροφή στο καράβι και ενώ είχα ακόμα εικόνες από τις περασμένες ημέρες στο μυαλό μου, μπήκα σε βαθιές σκέψεις… Τελικά ποιο είναι το κέρδος για τα παιδιά μας, να πάρουν κύπελλα και μετάλλια και να τους μάθουμε πώς να δαμάζουν τον ανταγωνιστικό τους χαρακτήρα ή να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον σαν του Ιστιοπλοϊκού όπου η τέχνη, η χαλαρότητα και το φοβερά όμορφο περιβάλλον είναι μπλεγμένα με το πάθος για νίκη και επιβράβευση; Το να ζεις και να προσπαθείς να κάνεις ιστιοπλοΐα στην επαρχία είναι πολύ δύσκολο. Θεωρώ άθλο για το Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων που έχει καταφέρει και έχει τόσους αθλητές και που σταδιακά κάνει βήματα προς τα μπροστά. Χάρηκα για την συνεργασία μας και εύχομαι να επαναληφτεί».

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα από το καμπ ήταν πολύ θετικά για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, με το επίπεδο της αγωνιστικής ομάδας των OPTIMIST να ανεβαίνει. Οι αθλητές, ανάμεσά τους και οι αρχάριοι διδάχτηκαν νέες τακτικές, ενώ και ο προπονητής τους Βασίλης Πολίτης εμπλούτισε τις γνώσεις του.

Το Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Βαγγέλη Ατζεμιάν για την προσφορά του να αναβαθμίσει το τμήμα των OPTIMIST και δεσμεύεται ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και με άλλους εξειδικευμένους ανθρώπους στην πορεία του χρόνου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook