Πρόταση για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να προτείνει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη, κατόπιν μήνυσης που του επιβλήθηκε για παράβαση καθήκοντος, κατά την περίοδο που ασκούσε καθήκοντα αντινομάρχη στη Νομαρχία Πιερίας.

Η Επιτροπή αποδέχθηκε πως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ. Χριστογιάννης από το μηνυτή του, δεν έχουν σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα -και με δεδομένο ότι διαπράχθηκαν πριν την εκλογή του, θα προτείνει στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Διαφορετική υπήρξε η κατάληξη της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση, που υπέβαλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, ενάντια στον υπουργό Επικρατείας, Σίμο Κεδίκογλου, για δηλώσεις που είχε κάνει ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, για την οποία η Επιτροπή αποφάσισε να επιστρέψει το σχετικό εισαγγελικό έγγραφο, για τυπικούς λόγους (διαδικασία που ακολουθείται για τους υπουργούς), αλλά και λόγω της πολιτικής φύσης της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών.

Τέλος, για μήνυση πολίτη κατά της Φωτεινής Πιπιλή, για πολεοδομική παραβίαση, η Επιτροπή ανέβαλε τη συζήτηση, με δεδομένη και την απουσία της βουλευτού στο εξωτερικό.


nocomments.gr