Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να ενημέρωσει τον Πρόεδρο για τις επαφές του στη Γερμανία.

Εντωμεταξύ, σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα με τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της Γερμανίδας καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας έθεσε υπόψη του Γερμανού αξιωματούχου εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται διακριτική μεταχείριση της επενδυτικής δραστηριότητας των αλλοδαπών ΟΤΑ έναντι των ελληνικών, καθώς επιτρέπεται να επιδοτηθούν ξένες εταιρείες στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο, ενώ δεν επιτρέπεται στις αντίστοιχες ελληνικές.

Η ελληνική αντιπροσωπεία διατύπωσε την απορία εάν πρόκειται για ρύθμιση την οποία απαίτησε η τρόικα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φούχτελ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς δεν γνώριζε το θέμα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γερμανός υπουργός παρουσίασε την δράση του στην Ελλάδα και την προσπάθεια να φέρει σε επαφή ελληνικούς και γερμανικούς δήμους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταφορά τεχνογνωσίας για την επίλυση θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε επιφύλαξη σχετικώς με το εάν η κατάσταση των δημοτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα – λόγω της μείωσης προσωπικού και των περικοπών – επιτρέπει την δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων για επενδύσεις. Διευκρίνισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος στη λογική των κοινοπραξιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι αμοιβαία επωφελείς.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook