Διαψεύδει το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε απελευθέρωσα και μάλιστα μαζικά αδέσποτα σκυλιά, όπως αναφέρεται τελευταία από κτηνοτρόφους, τα πρόβατα των οποίων πέφτουν θύματα επιθέσεων. 

Στην ανακοίνωση τους οι υπεύθυνοι του Κυνοκομείου αναφέρουν: 

\’\’Σχετικά με όσα αναφέρθηκαν για μαζικές απελευθερώσεις αδέσποτων σκυλιών, που είχαν ως αποτέλεσμα επιθέσεις σε πρόβατα αγροτικών περιοχών του Δήμου Ηρακλείου, απαντούμε τα εξής :

• το Δημοτικό Κυνοκομείο ουδέποτε απελευθέρωσε και μάλιστα μαζικά, αδέσποτα σκυλιά σε αγροτικές ερημικές περιοχές, καθώς δεν επιτρέπεται εκ του νόμου η επανένταξη τους σε περιοχές όπου είναι δύσκολη η εύρεση τροφής και νερού . Πέραν όμως των νόμιμων διαδικασιών αποτελεί πρακτική του Δημοτικού Κυνοκομείου, η ευζωία των επανεντασσόμενων ζώων.

• Οι επανεντάξεις των ζώων γίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4039/12, με αποφάσεις της αρμόδιας πενταμελούς επιτροπής στην οποία συμμετέχουν και φιλοζωικά σωματεία και τα ζώα επιστρέφουν στο σημείο από όπου περισυλλέχθηκαν. Την φροντίδα των επανεντασσόμενων ζώων αναλαμβάνουν εθελοντές των σωματείων.

• Ως προς το θιγόμενο θέμα της αρρώστιας της λύσσας , παρακαλούμε να μην προκαλούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη καθώς δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα της ασθένειας στην Κρήτη σύμφωνα με την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ηρακλείου της οποίας τις οδηγίες ακολουθεί πιστά το Δημοτικό Κυνοκομείο προβαίνοντας σε όλους τους απαραίτητους προληπτικούς εμβολιασμούς.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι υπάρχει συνεχής συνεργασία του Δήμου και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου σε ζητήματα που αφορούν τα ζώα και την δημόσια υγεία.

Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook