Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο οι γιατροί, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να εκφράζει την αγωνία του για τα όρια αντοχής του δημόσιου και ιδιωτικού. συστήματος υγείας.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία διοργανώνει κινητοποίηση και στις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις συνεχείς αλλαγές στη δομή των νοσοκομείων μέσω των νέων οργανογραμμάτων του ΕΣΥ.

«Η λογιστική τακτική του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ των συνεχών και με κάθε τρόπο περικοπών των δαπανών υγείας, η ελλιπής χρηματοδότηση, η ύφεση και η ανεργία (που προκαλούν μείωση εισφορών) οδηγούν σε υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης» επισημαίνουν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, ιατροί, εργαστήρια, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα του συστήματος.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook