Δεκτή έκανε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, την τροπολογία 15 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την οποία δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο ιεροδιδάσκαλοι για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης.

Προηγήθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές που συμφώνησαν με τη βουλευτική τροπολογία και εκείνους που διαφώνησαν (μεταξύ των οποίων και η κ. Ρεπούση από τη ΔΗΜΑΡ η οποία εξέφρασε και τη διαφοροποίηση του κόμματός της), αλλά κυρίως τους τόνους ανέβασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ζήτησε πολλές φορές και έντονα από την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία καθώς θα την ψηφίσει και το κόμμα του.

Υποστηρίζοντας την τροπολογία, ο πρώτος υπογράφων βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να γίνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι η Βουλή των Ελλήνων δεν πιέζεται, δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται. Λειτουργεί και αποφασίζει με βάση τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Καλώ όσους αρνούνται την τροπολογία να το σκεφτούν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Στεκόμαστε αμετακίνητοι στη στάση μας και στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία».

«Υπάρχει φημολογία για απόσυρση τροπολογίας. Εμείς την ψηφίζουμε. Δεν μπορεί σήμερα να βγαίνει ο Τούρκος πρόξενος και να λέει ότι όσο είμαι εγώ εδώ δεν θα περάσει. Δεν μπορεί λοιπόν να κάνουμε εμείς πίσω. Δεν μπορεί να ασκεί πιέσεις στη Βουλή ο Τούρκος Πρόξενος» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται επουδενί ζήτημα πίεσης ούτε προς την κυβέρνηση ούτε προφανώς προς τη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει μια βουλευτική τροπολογία και μετά από διάλογο με τους βουλευτές ο υπουργός θα αποφασίσει».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος ανέφερε ότι το κόμμα του συμφωνεί με την τροπολογία «γιατί λέει όχι η Τουρκία». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία και ανέφερε: «Απορώ ποιος θέλει να δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή… Ως βουλευτή της μειονότητας δεν ζήτησαν τη γνώμη μου… Θα κάνει τεράστια ζημιά…».

Παίρνοντας τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης είπε πως ο κ. Χατζηοσμάν μίλησε για τον εαυτό του, τονίζοντας ότι «μπορεί να στενοχωρήθηκε αλλά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ειρήνη στη Θράκη».

Β\’ επεισόδιο για τους μουσουλμάνους βουλευτές

Στον απόηχο της χθεσινοβραδινής συζήτησης στην Ολομέλεια μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και των άλλων πτερύγων κατά την οποία ακούστηκαν εκφράσεις εκ μέρους των πρώτων για «πράκτορες» βουλευτές μουσουλμάνους που εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξελίχθηκε νέα σφοδρή κόντρα.

Όταν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σύρονται πίσω από το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, αντέδρασε ο βουλευτής Μ.Αρβανίτης, ο οποίος είπε πως είναι ντροπή να μιλά έτσι για εκλεγμένους, επισημαίνοντας «αυτή ανήκει στο κόμμα που υπηρετεί τον 4ο Ράιχ, το μόρφωμα του Φούχτελ και του Ράιχενμπαχ».

«Σε αυτή την αίθουσα έχουμε το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψη μας. Εσείς υβρίζετε, λέτε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου \”παχύδερμα\”. Η λέξη μόρφωμα δεν είναι υβριστική. Η σβάστικα και σημαία της Απριλιανής χούντας που σηκώνετε είναι ύβρις κατά της Δημοκρατίας» απάντησε σε πολύ έντονο τόνο η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Εμείς έχουμε υψωμένες τις ελληνικές σημαίες. Μας συκοφαντούν» ανταπάντησε ο βουλευτής της ΧΑ, οπότε παρενέβη και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ για να πει προς τον κ. Αρβανίτη: «Όλοι ξέρουμε για αγκυλωτό σταυρό… Ακούγονται βαριές εκφράσεις εδώ μέσα… Όταν λένε, \”στα τσακίδια\”, είστε προδότες κ.λπ.», θα έχουν απαντήσεις. Όμως να το τελειώνουμε αυτό».

Επίσης, ο βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος επανήλθε, κατηγορώντας τον Αχμέτ Χατζηοσμάν και θέτοντας υπό αμφισβήτηση την πατριωτική συνείδηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ύστερα από αυτό ο προεδρεύων Θ.Νάκος ζήτησε να κλείσουν τα μικρόφωνα και να απαλειφθούν από τα πρακτικά οι εκφράσεις του βουλευτή. Ο ίδιος ο βουλευτής ανέφερε: «Για την ταυτότητα μου και τη συνείδηση μου δεν θα δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να με ετεροπροσδιορίσει».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook