Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ολοκλήρωσε την πρώτη και τη δεύτερη αξιολόγηση της οικονομικής επίδοσης της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος που στηρίζεται από μια διευθέτηση ενός τετραετούς Διευρυμένου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού για τη χώρα.

Η ολοκλήρωση της επισκόπησης επιτρέπει την εκταμίευση 2,798 δισ. μονάδων ειδικού δικαιώματος ανάληψης (SDR), δηλαδή περίπου 3,24 δισ. ευρώ, που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις του ΔΝΤ στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας σε 4,197 δισ. SDR, ή περίπου 4,86 δισ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης απαλλαγές από την εφαρμογή των κριτηρίων επίδοσης που προβλέπονταν για το τέλος Δεκεμβρίου του 2012, τροποποίησε τα κριτήρια επίδοσης, και αναπρογραμμάτισε τις εκταμιεύσεις στο πλαίσιο της διευθέτησης.

Μετά τη συνεδρίαση αναμένεται η δημοσιοποίηση της Εκθεσης του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, η οποία συμπεριλαμβάνει Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA).

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook