Στην τελική φάση του διαγωνισμού προχωρούν και οι πέντε φορείς, που είχαν υποβάλει ενδεικτικές προσφορές για την αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ, σύµφωνα µε οµόφωνη απόφαση του διοικητικού συµβουλίου του ΤΑΙΠΕ∆, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πέντε φορείς, που υπέβαλαν ενδεικτικές προσφορές και προχωρούν στην τελική φάση, είναι οι εξής:

Gazprom για την ∆ΕΠΑ

Μ&Μ GasCo για την ∆ΕΠΑ

Negusneft (Sintez Group) για την ∆ΕΠΑ και τον ∆ΕΣΦΑ

PPF & ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ∆ΕΣΦΑ

Socar για την ∆ΕΣΦΑ

Η συζήτηση για την έγκριση των τευχών του διαγωνισµού θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συµβουλίου του ΤΑΙΠΕ∆, που θα πραγµατοποιηθεί την επόµενη εβδοµάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις μέχρι στιγμής μη ανταγωνιστικές προσφορές, η Gazprom προσφέρει (μόνο για τη ΔΕΠΑ) 800- 900 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Negusneft 1,6 έως 1,8 δισ. ευρώ για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και η Socar του Αζερμπαϊζάν περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει τον τελικό λόγο για το ποια από τις δύο εταιρείες θα κινηθεί στη σκακιέρα της αποκρατικοποίησης.

Την απόφαση για την τύχη του διαγωνισμού θα τη λάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εντός Μαρτίου θα επισκεφθεί την αμερικανική και τη ρωσική πρωτεύουσα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook