Από μικροσυμπλοκή και εκατέρωθεν πορείες συνοδεύτηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο, ενώ τα "χειρότερα" αποφεύχθηκαν χάρη στην ισχυρή και διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Καθώς στην πόλη δεν υπάρχουν γραφεία της ΧΑ, η εκδήλωση προγραμματίστηκε να γίνει το βράδυ της Τετάρτης 16/1 σε ταβέρνα, η οποία λειτουργεί την τουριστική σαιζόν και βρίσκεται στο παλιό βενετσιάνικο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Από νωρίς το απόγευμα περίπου 150 αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν εξω από την ταβέρνα, με σκοπό να εμποδίσουν την προγραμματισμένη εκδήλωση.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί μικροσυμπλοκή μεταξύ Χρυσαυγιτών και αντιφασιστών μέσα σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας fast food, η οποία δεν πήρε διαστάσεις μετά την επέμβαση της αστυνομίας.Παράλληλα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, ενώ μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησε πορεία των αντιφασιστών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου με κατάληξη το Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.Παράλληλα πορεία έκανε και η Χρυσή Αυγή με κατάληξη τα δικαστήρια Ρεθύμνου.

Και οι δύο πορείες έγιναν υπο την "επιτήρηση" ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τους αντιφασίστες η εκδήλωση ματαιώθηκε, αλλά σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή η κοπή της πίτας έγινε κανονικά.

(φωτο από indymedia και xa-kriti.blogspot.)