Τελευταία ενημέρωση 10:30

Σαρωτικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στην χώρα, ξεκίνησαν από τις 4 τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιόχωρας και της Κουντούρας του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου στα Χανιά.

Συνολικά ελέγχθηκαν 127 άτομα, έγιναν 42 προσαγωγές και συνελήφθησαν 19 άτομα:

Μια Ελληνίδα - ιδιοκτήτρια τουριστικού καταλύματος - με την κατηγορία της παροχής καταλύματος έναντι αμοιβής,σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην χώρα και 18 αλλοδαποί οι οποίοι σύμφωνα με τους ίδιους κατανέμονται ως εξής :

Έξι Αιγύπτιοι - πέντε Μαροκινοί - τρείς Αλβανοί - δύο Ιρακινοί - ένας Αλγερινός και ένας Παλαιστίνιος.Στην επιχείρηση «Ξένιος Δίας» συμμετείχαν περισσότεροι από 20 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, οι οποίοι έκαναν «φύλλο και φτερό» όλα τα πιθανά καταλύματα διαμονής αλλοδαπών.

Ξενοδοχεία ή άλλα τουριστικά καταλύματα που είναι κλειστά στην χειμερινή περίοδο, μέχρι θερμοκήπια και πρόχειρά παραπήματα ερευνήθηκαν εξονυχιστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ όπως τόνισε ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ. Αρτέμης Κουτσαυτάκης, οι έλεγχοι για αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην χώρα θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]