Μετά την εμφάνιση της υπογραφής του Ούγγκο Τσάβες στην απόφαση για το διορισμό του νέου υπουργού Εξωτερικών, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Ενρίκε Καπρίλες ζήτησε σημεία ζωής από τον πρόεδρο, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στην Κούβα.

Τη διακυβέρνηση της χώρας έχει ουσιαστική αναλάβει, τοις πράγμασι, ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ενώ ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι «επιφυλάξεις» για την συνταγματικότητα της καθυστερημένες ορκωμοσίας.

«Εάν ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να υπογράφει διατάγματα, τον καλώ να εμφανιστεί δημοσίως και να μιλήσει στο λαό της Βενεζουέλας», είπε σε δηλώσεις του ο Καπρίλες. «Θα πρέπει να μας εξηγήσει τι συμβαίνει στην κυβέρνηση, γιατί πλέον στη χώρα επικρατεί η κακοδιοίκηση».

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η υγεία του Τσάβες, 58 ετών, έχει παρουσιάσει σταθερή βελτίωση παρά την εύθραυστη κατάστασή του.

Το διάταγμα που φέρει την υπογραφή του Τσάβες, όπως αναφέρει το Reuters, έχει τοποθεσία το Καράκας. Η αντιπολίτευση έχει αφήσει να εννοηθεί, χωρίς να αναλαμβάνει ανοικτά την ευθύνη για τον ισχυρισμό, ότι έχει επιφυλάξεις για το εάν η υπογραφή πλαστογραφήθηκε ή για το εάν μπήκε από τον ίδιο τον Τσάβες στο νοσοκομείο της Αβάνας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook