Ο ΠΡΟ.Τ.Α. (Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων) εκφράζει τις βαθιές του ευχαριστίες στον απλό κόσμο που συμμετείχε στην ετήσια δράση \” ένα δένδρο ζωής για κάθε αθώο θύμα της ασφάλτου\”.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου \”η μεγάλη συμμετοχή του απλού κόσμου, για την οποία συμμετοχή χαιρετίζουμε και εκφράζουμε βαθιές ευχαριστίες, κατέδειξε αφενός το μέτρο της ευαισθητοποίησης, αφετέρου την δίψα του κόσμου για απλές καθαρές δράσεις χωρίς φανφάρες και σκοπιμότητες.

Το Νοσοκομείο επιλέχθηκε γιατί είναι ο τόπος συνάθροισης αρκετού πόνου για όλους όσους χρειάζονται την βοήθεια των ανθρώπων του, ιδιαίτερα στα τροχαία δυστυχήματα που συμβαίνουν απρόσμενα και ξαφνικά.

Η ιδέα αγκαλιάστηκε από τους ανθρώπους του Νοσοκομείου και τους ευχαριστούμε γιατί είναι οι ίδιοι που εισπράττουν πρώτοι το πρόβλημα από τα τροχαία δυστυχήματα.

Η δενδροφύτευση έγινε γιατί όλοι μας πιστέψαμε σε ένα καλό σκοπό και στην δύναμη της πολλαπλασιαστικότητας του μηνύματος. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΧΑΙΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΝΟΣ.

Στην ΕΠΑ.Σ. Χανίων με τον ακούραστο διευθυντή της Γιάννη Δαράκη και τους γεωπόνους της Τριπόδη Ιωάννη, Πετράκη Νικόλαο, Μανιτάκη Αναστάσιο και Ντουκάκη Γεώργιο, που καθοδήγησαν την δενδροφύτευση αλλά και τα παιδιά – μαθητές, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Η συμμετοχή της ομάδας πολιτών ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ ΧΑΝΙΩΝ έδωσε και μια άλλη διάσταση στην φετινή εκδήλωση. Κρατάμε τα συνθήματα που είχαν αναρτήσει στις πλάτες τους \”Περπατήστε, ποδηλατήστε, ζήστε\”, \”Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο\”, \”Αύριο μπορεί να είσαι εσύ το επόμενο θύμα\”.

Η συμμετοχή όμως των μικρών παιδιών του ΝΟΧ του τμήματος τεχνικής κολύμβησης με την καθοδήγηση των προπονητών τους Απόστολου Γεωργιάδη και Αντώνη Καλογεράκη, ήταν η νότα αισιοδοξίας που επιβαλλόταν για την ολοκληρωμένη επιτυχία της εκδήλωσης.

Θερμές ευχαριστίες όμως οφείλουμε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Νοσοκομείου κ. Δουλγεράκη Χαράλαμπο που αγκάλιασε την ιδέα της δενδροφύτευσης αλλά και στην πολιτικό μηχανικό, εκπρόσωπο της Τεχνικής Υπηρεσίας Καρακώστα Χρυσάνθη, η παρουσία της οποίας ήταν εγγύηση της όλης επιτυχίας της δράσης μας αυτής.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Διεύθυνση Δασών Χανίων η οποία όπως κάθε χρονιά μας χορήγησε δωρεάν τα φυτά αλλά επίσης και στα φυτώρια \”Καντιδάκη\” και \”Ξερογιαννάκη Νικολάου\” οι οποίοι χορήγησαν πρόσθετα φυτά για να καλυφθεί το μεγάλο μέρος του περιβάλλοντος χώρου του Νοσοκομείου.

Στην ΔΕΔΙΣΑ η οποία χορήγησε εδαφοβελτιωτικά υλικά και μέσα εκσκαφής ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για άλλη μια φορά απέδειξε ότι η ευαισθησία ξεχωρίζει από τους ανθρώπους μας.

Τέλος στην αλυσίδα καφέ STARBUCKS που προσέφερε δωρεάν ζεστά ροφήματα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμπόρευση στον ιερό σκοπό ενάντια στα τροχαία δυστυχήματα.

Η δράση του ΠΡΟΤΑ και όλων των ανωτέρω φορέων, αλλά και όλες όσους θα ακολουθήσουν, μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν κάθε πολίτη γύρω από τα τροχαία δυστυχήματα. Εάν έστω και ένας πολίτης ωφεληθεί άμεσα ή έμμεσα από αυτές τις δράσεις, τότε θα αξίζει κάθε προσπάθεια.

Εμείς ευχόμαστε όλοι που συμμετείχαν ότι δεν θα σταματήσουν την δράση τους μέχρις ότου το μήνυμα της ζωής περάσει στην κοινωνία και γίνει κτήμα σε όλα τα παιδιά. Η μάστιγα που λέγεται τροχαία δυστυχήματα πρέπει να περιοριστεί δραστικά.

Καλούμε όλους τους πολίτες να πλαισιώσουν τις δράσεις μας και να τις εμπλουτίσουν με ιδέες, σκέψεις και απόψεις μέσα από το περιοδικό μας, το site μας www.protachania.gr και μέσω του e-mail [email protected].\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook