Ανέβηκε σήμερα το εκλογικό θερμόμετρο στη Γαλλία όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2012 με αφορμή την ανακοίνωση του Φρανσουά Ολάντ ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα ώστε να είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές εναντίον της πρώην αγαπημένης του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Η δημοτικότητα του κ. Ολάντ έχει ανέβει τις τελευταίες εβδομάδες και μπορεί να σταθεί με μεγάλη άνεση απέναντι στην παλιά του σύντροφο, η οποία ως υποψήφια των Σοσιαλιστών για την προεδρία στις εκλογές του 2007 είχε ηττηθεί από τον Νικολά Σαρκοζί.

Το εξαιρετικά φιλόδοξο αυτό ζευγάρι που έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά χώρισε αμέσως μετά την ήττα της Σεγκολέν από τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης που φέρεται να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις θα ανακοινώσει τον Οκτώβριο την επιλογή του για τις προεδρικές εκλογές.

Τόσο ο κ. Ολάντ όσο και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έχουν περισσότερες ελπίδες να εξάψουν το κοινό λόγω της παλιάς τους ερωτικής σχέσης και της σημερινής τους έχθρας, παρά να κερδίσουν την υποψηφιότητα τους για την προεδρία της χώρας από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook