Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων παίρνοντας θέση για τα τεκταινόμενα περί του Νομοσχεδίου για τις Κυριακές στηρίζει τις προτάσεις της ΕΣΕΕ και του προέδρου Βασίλη Κορκίδη, τονίζοντας ότι δεν αποδέχεται  καμία Κυριακή την λειτουργία των καταστημάτων καθώς θα οδηγήσει σε αυξημένα λειτουργικά κόστη τις ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις και θα εξαντλήσει οικονομικά και ψυχολογικά όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Επαναλαμβάνουμε ξανά ότι το κυρίως πρόβλημα στην αγορά δεν είναι οι ώρες λειτουργίας αλλά η έλλειψη χρημάτων στους καταναλωτές. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα και δεν βοηθά καθόλου την μικρομεσαία επιχείρηση. Το υπουργείο Ανάπτυξης οφείλει να ακούσει έστω και την ύστατη στιγμή τους ανθρώπους της αγοράς, να αποδεχθεί τις προτάσεις μας που έχουν κατατεθεί μέσω της ΕΣΕΕ και να αφήσει τους πειραματισμούς περί δήθεν «ανάπτυξης μέσω της Κυριακής». Ας καταλάβουν ότι αυτό που σε κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να δημιουργήσουν όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να το εξαφανίσουν.

Τέλος, καλούμε τους βουλευτές του Νομού Χανίων να πάρουν θέση σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό για όλο τον εμπορικό κόσμο θέμα. Μη απάντηση σε αυτήν την επιστολή μας από τους βουλευτές του νομού θα θεωρηθεί ως σιωπηρή συμφωνία στα λεγόμενα του Υπουργείου Ανάπτυξης με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Εκ του Δ.Σ".