Ημερίδα με θέμα "Πολιτική Προστασία: Φυσικές – τεχνολογικές καταστροφές- εθελοντισμός" πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή.

Σκοπός της ημερίδας, ομιλητής της οποίας ήταν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας,- Θράκης, κ. Κοκολάκης, η επιμόρφωση των στελεχών των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης. Μεταξύ του ακροατηρίου ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, κ. Νίκος Καστρινάκης, οι Δήμαρχοι Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων, κ.κ Γιάννης Πιπεράκης και Σωκράτης Κεφαλογιάννης αντίστοιχα, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχης, κ. Στέλιος Σαριδάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Πύραρχος, κ. Χρήστος Μπουραντάς, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου. του Λιμεναρχείου, των λοιπών Δήμων και των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου σκεφτήκαμε ως Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ότι θα ήταν χρήσιμο να διοργανώσουμε μια εκπαιδευτική ημερίδα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην πολιτική προστασία, τόσο σε επίπεδο Ρεθύμνου όσο και σε επίπεδο Κρήτης. Για αυτό το λόγο προσκάλεσα στο Ρέθυμνο τον παλιό συνεργάτη και Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Κοκολάκη, να έρθει εδώ και να μας μεταδώσει τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις του σε θέματα σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, καθώς, όπως όλοι ξέρουμε, ιδιαίτερα σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, είναι καλύτερο το «προλαμβάνειν» από το «θεραπεύειν».