Βρετανός δικαστής καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη επτά ετών έναν άνδρα που υποδυόταν τον μεγιστάνα.

Πάρτι στη Μύκονο, βίλες, γιοτ και ακριβά αυτοκίνητα. Και όλα αυτά, με λεφτά του \”αέρα\”.

Ο Επαγγελματίας παίκτης του πόκερ ελληνικής καταγωγής, Αχιλλέας Καλλάκης, γνωστός και ως \”The Don\”, κατηγορείται για μυθική απάτη σε βάρος τραπεζών.

Ο 44χρονος καταδικάστηκε την Τετάρτη για απάτη για λήψη 740 εκατομμυρίων στερλινών σε δάνεια από την \”Allied Irish Banks\” με ψευδείς βεβαιώσεις, σε μια από τις μεγαλύτερες απάτες με ακίνητη περιουσία που έχει πραγματοποιηθεί στην Βρετανία.

Ο Καλλάκης και ο στενός του συνεργάτης Αλεξάντερ Ουίλιαμς, χρησιμοποίησαν τα χρήματα για να αγοράσουν ακίνητα και να χρηματοδοτήσουν έναν \”υπερ-χλιδάτο\” τρόπο ζωής.

Συγκεκριμένα, οι δύο άντρες απέκτησαν 16 ακίνητα. Ένα από αυτά βρισκόταν στο κέντρο του Λονδίνου. Το συγκεκριμένο κτίριο, ο Καλλάκης ήθελε να το κάνει μάλιστα προσωπική κατοικία μέχρι που η αίτηση του απορρίφθηκε από το τοπικό συμβούλιο.

Ο Καλλάκης εξασφάλισε άλλα 29 εκατομμύρια στερλίνες από την \”Bank of Scotland\” για να μετατρέψει ένα πορθμείο σε σούπερ γιοτ, το οποίο ανήκει τώρα στον οίκο Lloyds, και πάλι με ψευδείς βεβαιώσεις.

Ο συγκατηγορούμενος του, ο 44χρονος Αλεξάντερ Ουίλιαμς, καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για την δημιουργία πλαστών εγγράφων για να υποστηριχθούν οι ψευδείς ισχυρισμοί του Καλλάκη στις τράπεζες.

Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο επαγγελματίας παίκτης πόκερ, είχε καταφέρει να αποκομίσει έπαθλα $350.000 από τα τουρνουά πόκερ στα οποία είχε λάβει μέρος.

\”Ελλείπείς οι έλεγχοι των τραπεζών\”

\”Οι δύο τράπεζες, η Allied Irish Banks και η Bank of Scotland, ενήργησαν αναμφιβόλως απρόσεκτα και απερίσκεπτα καθώς δεν έκαναν πλήρεις έρευνες προτού καταβάλουν τα χρήματα\”, δήλωσε ο δικαστής Άντριου Γκόιμερ ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του.

\”Αν και δεν εξισώνω την θέση των τραπεζών με αυτήν ενός νοικοκυριού ή ενός ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που ξεχνάει να ασφαλίσει το σπίτι ή το αυτοκίνητό του και γίνεται το θύμα μιας διάρρηξης ή κλοπής, φέρουν κάποια ευθύνη γι\’ αυτό που συνέβη\”, πρόσθεσε.

Ο δικαστής επισήμανε ότι η Bank of Scotland είχε προειδοποιηθεί από τους δικηγόρους της για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η αποδοχή μιας συγκεκριμένης εγγυητικής επιστολής από έναν Ελβετό δικηγόρο που υποστήριζε την αίτηση του Καλλάκη για δάνειο.

\”Μας κάνει σχεδόν να πιστέψουμε ότι η ανώτερη διοίκηση επέλεξε να παραβλέψει αυτήν την προειδοποίηση στην βιασύνη της να ολοκληρώσει την συμφωνία με κάθε τίμημα\”, σημείωσε.

\”Ωστόσο είναι αρκετά προφανές ότι και οι δύο κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την επικρατούσα τραπεζική κουλτούρα στην οποία όλα γίνονται πολύ γρήγορα και οι έλεγχοι στις αιτήσεις είναι επιφανειακοί και βιαστικοί\”, κατέληξε.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook