Πυροσβέστης που υπηρετεί στο Μαρκόπουλο είναι ο 29χρονος δράστης της δολοφονίας 27χρονου Πακιστανού, τα ξημερώματα στα Πετράλωνα. Ο δεύτερος δράστης, ένας 25χρονος, είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

Οι δράστες, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο, επιτέθηκαν στον αλλοδαπό στην οδό Τριών Ιεραρχών 65-67 και ο ένας τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Μετά από αναζητήσεις οι δύο Έλληνες, εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» στις 03.40, στην συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια (πεταλούδες).

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27χρονο μετανάστη, επειδή ενώ εκινούντο με το μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ωστόσο, εξετάζουν τους ισχυρισμούς των δραστών και ερευνούν ακόμα την εκδοχή του ρατσιστικού εγκλήματος, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δικογραφία και να στείλουν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα.

Από την υπηρεσία του πυροσβέστη, πάντως, αναφέρουν ότι έως τώρα δεν είχε δείξει ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δυο δραστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :

Tρία στιλέτα τύπου πεταλούδα
Ένας σουγιάς
Μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή
Ένα αεροβόλο πιστόλι.
Μία σιδερογροθιά.
Πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων.
Δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου.
Δύο ξύλινα ρόπαλα.
Μία σφεντόνα.

Στην οικία επίσης του 25χρονου βρέθηκαν πενήντα προεκλογικά φυλλάδια πολιτικού κόμματος.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι προσεσημασμένοι για κλοπή, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της ανθρωποκτονίας, για να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες του επεισοδίου.

Για άγρια ρατσιστική δολοφονία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που επιτέθηκε παράλληλα στον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια καταλογίζοντάς του «επικοινωνιακά σόου»:

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ:
Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας.

Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα όπως «διαπληκτισμός», θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα συμμετάσχει στην αποψινή συγκέντρωση που καλούν οι τοπικές συλλογικότητες στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα στις 6 μ.μ.


ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook