Τη βεβαιότητα ότι εφόσον εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα προσαρμογής, δεν θα υπάρξουν άλλα σκληρά μέτρα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο CNN.Πρόσθεσε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 πήγε καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνει το ίδιο και το 2014.

«Αν αυτό επιβεβαιωθεί, είπε, τότε το 70% του πλεονάσματος θα μπορούσε να δοθεί σε αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες».

«Έχω περιγράψει την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη και γι αυτό έχουμε απελευθερώσει πλέον σχεδόν κάθε αγορά συμπεριλαμβανομένης μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας». δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο ερώτημα ποια είναι η πιθανότητα εθελοντικής ή αναγκαστικής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «πλέον αυτή η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, ασήμαντη».

Η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει εντελώς τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, προειδοποίησε στο μεταξύ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

«Βρισκόμαστε σε μια τεράστια κρίση, δεν έχουμε απομακρυνθεί ακόμα από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας (…) Αν και πάμε καλύτερα, «δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αποφύγει εντελώς τον κίνδυνο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook