Επιτέλους το είπε: Ο Λανς Άρμστρονγκ, κάποτε ίνδαλμα για αθλητές και μη λόγω της δύναμής του να νικήσει τον καρκίνο και να επιστρέψει στη «μάχη» κερδίζοντας τις μεγαλύτερες διακρίσεις στο άθλημά του, ομολόγησε ότι έκανε χρήση αναβολικών στη συνέντευξή του στην Όπρα Γούινφρεϊ.

Έχοντας ήδη δει τους τίτλους του να του αφαιρούνται, και παρά την άρνησή του τόσο καιρό ότι κέρδιζε ντοπαρισμένος, ο Άρμστρονγκ αναγνώρισε ότι η παραδοχή του μπορεί να «έρχεται πολύ αργά», αν και είπε ότι δεν αισθανόταν ενοχές όταν το έκανε.

«Το \”κοκτέιλ\” μου ήταν η EPO, οι μεταγγίσεις αίματος και η τεστοστερόνη» εξήγησε ο Άρμστρονγκ. Το εάν η τηλεοπτική ομολογία του Άρμστρονγκ θα τον βοηθήσει στις δικαστικές του μάχες για την χρήση αναβολικών ή εάν θα τις περιπλέξει ακόμη περισσότερο μένει να φανεί.

Λέγοντας πως δεν ήταν ο μόνος, ο Αρμστρονγκ ανέφερε πως δεν πίστευε πως μπορούσε να κερδίσει χωρίς να παραβεί τους κανόνες εξαιτίας της τότε «ανομολόγητης» κουλτούρας ντόπινγκ στην ποδηλασία.

«Δεν μπορείς να κερδίσεις επτά φορές το Γύρο της Γαλλίας χωρίς ντόπινγκ» είπε, σημειώνοντας πάντως πως δεν είχε κάνει χρήση αναβολκών μετά το 2005. H επιστροφή του το 2009 ήταν καθαρή, υποστήριξε.

«Δεν εφηύρα εγώ την κουλτούρα ντόπινγκ εκείνης της γενιάς, αλλά ούτε και προσπάθησα να την σταματήσω» είπε. «Πήρα μόνος μου τις αποφάσεις μου. Το λάθος είναι δικό μου. Και βρίσκομαι εδώ σήμερα για να το αναγνωρίσω και να ζητήσω συγνώμη» είπε.

«Έχω ελαττώματα, δεν πίστευα ότι \”έκλεβα\”»

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης που μεταδόθηκε, ο Άρμοστρονγκ εμφανίστηκε ψύχραιμος, χωρίς συναισθηματισμούς, λέγοντας ότι είναι ένας χαρακτήρας με «ελαττώματα» απαντώντας στις περισσότερες -όχι όλες- από τις ερωτήσεις που του έκανε η Γουίνφρεϊ.

«Σου φαινόταν λάθος;» ρώτησε η Γουίνφρεϊ, για την επιλογή του αθλητή να πάρει αναβολικά. «Όχι. Τρομακτικό» απάντησε. «Αισθανόσουν άσχημα;» επανήλθε η παρουσιάστρια. «Όχι. Ακόμη τρομακτικότερο» απάντησε.

«Πίστευες πως \”έκλεβες\”, με οποιοδήποτε τρόπο;» επέμεινε η Γουίνφρεϊ. «Όχι», απάντησε, σχολιάζοντας μετά από μία παύση πως αυτό ήταν το «πιο τρομακτικό».

«Έψαξα τον ορισμό του \”κλέβω\”» εξήγησε. «Ο ορισμός είναι να κερδίζεις πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου. Δεν το έβλεπα έτσι, αλλά σαν να παίζω επί ίσοις όροις» είπε, επανερχόμενος δηλαδή στο επιχείρημά του ότι το ντοπάρισμα ήταν διαδεδομένο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook