Απέπλευσαν απο την Σούδα τα Ρωσικά πλοία που είχαν καταπλεύσει την Δευτέρα 14/1 με επικεφαλής το το αντιτορπιλικό Severomorsk («Североморск») κλάσης «Udaloy I» το οποίο υπηρετεί στο ρωσικό Βόρειο Στόλο, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των Ρώσων πεζοναυτών στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως απο το ΚΕΝΑΠ  \”από 15 έως 17 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ η εκπαίδευση του Ρωσικού πλοίου «RS SEVEROMORSK» στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας από το συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας (NΑTO-RUSSIA COUNCIL).

Η εκπαίδευση είχε σαν σκοπό την αναβάθμιση των δυνατοτήτων των εκπαιδευομένων σε θέματα ναυτικής Αποτροπής και καταπολέμησης της πειρατείας πριν την ανάπτυξη τους για επιχειρήσεις στο Κέρας της Αφρικής.

Στην παραπάνω δραστηριότητα συμμετείχαν 25 άτομα, που στελεχώνουν την ομάδα διοίκησης του πλοίου, καθώς και τις Ομάδες Νηοψίας/ Αγήματα Προστασίας.\”

Ως τελικός προορισμός του Severomorsk δίνεται ο κόλπος του Άντεν, αλλά απ\’ότι φαίνεται θα ενταχθεί στην ρωσική δύναμη που περιπολεί στη Α.Μεσόγειο στις ακτές της Συρίας

Πρόκειται για αντιτορπιλικό ανθυποβρυχιακού πολέμου ένα από τα 8 της κλάσης, τα οποία ναυπηγήθηκαν από το σοβιετικό Ναυτικό την περίοδο 1980-1991 και σήμερα βρίσκονται σε υπηρεσία.

Παρά το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί κατά βάση για ανρυποβρυχιακό αγώνα, εν τούτοις αποτελεί το συμπλήρωμα της κλάσης αντιτορπιλικών Sovremenny τα οποία διαθέτουν εξοπλισμό κατάλληλο για αεράμυνα περιοχής και προσβολή στόχων επιφανείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook