Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε σήμερα, 18 Ιανουαρίου, ένας από τους δύο αξιωματικούς που είχαν αναλάβει την έρευνα σε βάρος του πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ράζα Περβέζ Ασράφ, για υποθέσεις χρηματισμού, μία ημέρα αφότου ο προϊστάμενός του στην υπηρεσία δίωξης υποθέσεων διαφθοράς, Φασίχ Μποκχάρι, αρνήθηκε να υπακούσει την εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου για σύλληψη του πρωθυπουργού, επικαλούμενος ανεπάρκεια στοιχείων.

Οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν πως ο άτυχος αξιωματικός αυτοκτόνησε. Ωστόσο, τα αίτια του θανάτου του θα αποσαφηνιστούν έπειτα από τη νεκροψία.

Ο κ. Μποκχάρι, ο οποίος έχει διορισθεί στο αξίωμά του από τον πρόεδρο του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, είχε απαλλάξει τον νεκρό αξιωματικό από τα καθήκοντά του στην πολύκροτη έρευνα κατά του πρωθυπουργού πριν από λίγες εβδομάδες, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με την επίδοσή του.

Η σημερινή εξέλιξη πιθανότατα αποτελεί συνέχεια της μακράς σύγκρουσης που εκτυλίσσεται μεταξύ της κυβέρνησης και της Δικαστικής Εξουσίας, η οποία με τη σειρά της έχει στενές επαφές με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο κ. Ασράφ είναι ο τρίτος πρωθυπουργός ή υποψήφιος πρωθυπουργός του Πακιστάν που έρχεται σε σύγκρουση με το Ανώτατο Δικαστήριο κατά τους τελευταίους 10 μήνες.

Είχε προηγηθεί ο Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ασέβεια προς το Δικαστήριο και υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του, αφότου αρνήθηκε να διατάξει το άνοιγμα παλαιών υποθέσεων διαφθοράς κατά του προέδρου Ζαρντάρι.

Η παραίτηση Γκιλάνι ακολουθήθηκε από τη βραχύβια υποψηφιότητα του Μακχντούμ Σαχαμπουντίν, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε άμεσα ένταλμα σύλληψης από δικαστήριο κατά των ναρκωτικών.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook