Άγνωστος επιτέθηκε χθες βράδυ στον Ρώσο χορογράφο και χορευτή Σεργκέι Φιλίν και του έριξε οξύ, προκαλώντας του εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα μάτια. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι γιατροί φοβούνται οτι μπορεί να χάσει την όρασή του.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο Φιλίν δέχθηκε την επίθεση αργά χθες το βράδυ από άγνωστο, έξω από το σπίτι του στο κέντρο της Μόσχας.

Σύμφωνα με τη Ρωσική τηλεόραση, οι γιατροί φοβούνται ότι ο Φιλίν θνα χάσει την όρασή του, αλλά δήλωσαν ότι αυτό θα το γνωρίζουν σίγουρα σε περίπου δυο εβδομάδες, ενώ υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν έξι εβδομάδες για την πλήρη ανάρρωσή του Φιλίν.

Εκπρόσωπος του θεάτρου Μπολσόι και στενή φίλη του Φιλίν, δήλωσε ότι ο χορογράφος, ο οποίος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπολσόι τον Μάρτιο του 2011, δεχόταν απειλές για τη ζωή του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η επίθεση έχει σχέση με επαγγελματικές αντιπαλότητες. «Ο Σεργκέι δεχόταν συνεχώς απειλές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή, όπως και οι προκάτοχοί του», είπε.

«Δεν είχαμε ποτέ φαναταστεί ότι ο πόλεμος για τους ρόλους και όχι για τις περιουσίες ή το πετρέλαιο, θα μπορούσαν να φθάσουν σε εγκληματικό επίπεδο. Πιστεύαμε πάντα και εξακολουθούμε να θέλουμε να το πιστεύουμε ότι ο κόσμος του θεάτρου διακρίνεται τουλάχιστον από ένα ελάχιστο ήθος. Για το λόγο αυτό είναι τρομερό αυτό που συνέβη», τόνισε.

Όπως επισημαίνει η ίδια, πρόσφατα, άγνωστοι τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του Φιλίν, ενώ είχαν χακάρει το λογαριασμό του στο Facebook αναρτώντας στο προφίλ του υβριστικά μηνύματα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook