«Ισοπαλία» Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής». Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,1% (18,8%), το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,3%, η Χρυσή Αυγή 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,8%, το ΚΚΕ 3,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2%. Επίσης, ποσοστό 4,4% συγκεντρώνουν τα άλλα κόμματα, 10,2% Άκυρο – Λευκό, ενώ 14,8% των ερωτηθέντων ανέφεραν πως δεν θα ψηφίσουν. Αναποφάσιστο δηλώνει το 6,8%.

Επίσης, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα θα αποφύγει την χρεωκοπία, είναι ισχυρά πλειοψηφικό με 62% παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο δέκα ποσοστιαίων μονάδων από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

\"\"

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης εξακολουθεί να προηγείται με 46% θετικές γνώμες, ωστόσο το ποσοστό του έχει φθίνουσα τροχιά. Πτωτικά ωστόσο είναι τα ποσοστά και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, με εξαίρεση την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έχει καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

\"\"

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook