Απροκάλυπτη παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκθεση του Ταμείου η οποία θεωρεί ως έναν από τους κινδύνους για την πορεία του προγράμματος την αυξανόμενη επιρροή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι «ένας σημαντικός κίνδυνος για το πρόγραμμα είναι η μειούμενη υποστήριξη στις μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα εάν η Ελλάδα υποστεί άλλον ένα χρόνο βαθιάς ύφεσης. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν φθίνουσα στήριξη στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και αυξανόμενη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα αντιμνημονιακά κόμματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει πέρα από καθυστερήσεις, σε πολιτική κρίση η οποία θα πυροδοτήσει χρεοκοπία και/ή έξοδο από το ευρώ».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών» σχολίασε ο Ευκλ.Τσακαλώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την παρέμβασή του αυτή, επιπλέον, το ΔΝΤ δείχνει ότι και το ίδιο δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το πρόγραμμα που ακολουθείται στη χώρα μας, αναιρώντας έτσι και τη φιλότιμη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για την 'αλλαγή κλίματος'. Αλήθεια, αν οι καταθέσεις επιστρέφουν, αν οι στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται, αν η Ελλάδα ετοιμάζεται σιγά σιγά να επιστρέψει στις αγορές, τότε ποιος ο λόγος να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

»Από τη δική μας πλευρά, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αξιωματούχους του ΔΝΤ ότι οι φόβοι τους είναι εν μέρει δικαιολογημένοι. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Newsroom ΔΟΛ/in.gr