Το πρωτότυπο Pick-Up «Atlas» που η Ford παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόϊτ, αποτελεί μια πρόγευση της μελλοντικής νέας γενιάς του θρυλικού Ford F-150 Pick-Up.

Ένα εντυπωσιακό νέο πρωτότυπο Pick-Up περίμενε τους επισκέπτες στο περίπτερο της Ford κατά τη διάρκεια της Διεθνής Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Το «Atlas» είναι σαφέστατε ένα εντυπωσιακό ελαφρύ ημιφορτηγό που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα δεδομένα της κατηγορίας του τόσο σε ότι αφορά στην σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού όσο και σε θέματα που άπτονται της εφαρμοσμένης τεχνολογίας στα μηχανικά του μέρη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δηλώσεις των υπευθύνων της Ford, η αντικατάσταση του –επί 36 έτη- κορυφαίου σε πωλήσεις για την αγορά των ΗΠΑ, F-150, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση ωστόσο, το Atlas υιοθετεί πολλές από τις ιδέες της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναφορικά με την μορφή του μελλοντικού εκπροσώπου της.

Εντυπωσιακή σχεδίαση και πολλαπλές νέες λύσεις

Το πρωτότυπο Atlas της Ford έχει να επιδείξει μια επιβλητική και δυναμική σχεδίαση αμαξώματος με τις έντονες ακμές να διατρέχουν όλο το μήκος και πλάτος του. Παράλληλα όμως ο εσωτερικός διάκοσμος είναι αρκετά σπορτίφ και διακρίνεται για τους πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους και τα κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζεται.

Σε ότι αφορά στις λύσεις που η Ford θα προσφέρει στους επαγγελματίες με το Atlas, αξίζει να αναφέρουμε τα πολλαπλά στοιχεία πρόσδεσης του φορτίου στο εσωτερικό του χώρου φόρτωσης (τόσο στα τοιχώματα όσο και στο δάπεδο του) καθώς και τις παροχές ρεύματος στην καρότσα.

Παράλληλα, στην οροφή του οχήματος έχει τοποθετηθεί μια ειδική ράμπα με δυνατότητα επέκτασης, η οποία προσφέρει επιπλέον λύσεις κατά τη φόρτωση του οχήματος.
\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"


Οικολογικοί νέοι κινητήρες EcoBoost®

Μια από τις σημαντικότερες διαφοροποιήσεις του πρωτότυπου Atlas σε σχέση με τα όσα μας έχει δείξει η Ford μέχρι στιγμής με την υπάρχουσα γενιά του F-150 είναι οι νέοι κινητήρες EcoBoost με τους οποίους θα εφοδιάζεται.

Τα νέα αυτά μηχανικά σύνολα βενζίνης είναι υπερτροφοδοτούμενα και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες εμφανίζουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου (κατά 20%) και εκπομπές ρύπων (κατά 15%) σε σχέση με τους κινητήρες του F-150.

Πέραν όμως των αναβαθμισμένων κινητήρων του, το Ford Atlas εφοδιάζεται με πολλαπλές ακόμα τεχνολογίες που στόχο έχουν την μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου. Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουν τις ειδικές εισαγωγές αέρα στους θόλους των τροχών, την μάσκα αλλά και το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, που είναι σε θέση να ανοιγοκλείνουν προκειμένου να μεταβάλλουν τον αεροδυναμικό συντελεστή του οχήματος κατά περίπτωση.

Παράλληλα ειδικά σκαλοπάτια στο πλευρικό τμήμα του οχήματος λειτουργούν ως σκαλοπάτια κατά την είσοδο των επιβατών στο εσωτερικό ενώ, όταν το Atlas κινείται, αναδιπλώνονται αυτόματα, μειώνοντας την αντίσταση του αέρα.

Η –νέας σχεδίασης- πόρτα για τον χώρο φόρτωσης διαθέτει ειδικό σκαλοπάτι για την πρόσβαση σε αυτόν ενώ μπορεί να αποτελέσει και επέκταση του, ευνοώντας την μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους.

Παράλληλα, ένα ειδικό σύστημα αισθητήρων σε συνδυασμό με μια κάμερα 360 μοιρών που προβάλλει τις ενδείξεις της στην κεντρική κονσόλα του οχήματος, επιτρέπουν στον οδηγό να ενημερώνεται για τα όσα συμβαίνουν γύρω από το Atlas κατά τη διάρκεια δύσκολων ελιγμών (σύνδεση με τρέιλερ κ.ά.).
Τέλος μια εντυπωσιακή «πινελιά» στο πρωτότυπο Atlas αποτελεί ο… κρυφός φωτισμός από λυχνίες LEDs στο εσωτερικό του χώρου φόρτωσης ενώ κάτω από το δάπεδο της καρότσας εδράζονται και ειδικές ράμπες που επιτρέπουν την εύκολη φόρτωση φορτίων με τροχούς (π.χ. μοτοσικλέτες, ATV κ.ά.).

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook