Μία σπουδαία τιμητική διάκριση έλαβε ο Κρητικός Κωστής Πατεράκης από τον Πρωθυπουργό της Βικτώρια στην Αυστραλία κ. Μπείλυ.

Η τελετή βράβευσης έγινε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, στο Κυβερνείο της Βικτώρια, σε μια όμορφη τελετή, στην οποία βραβεύθηκαν και άλλοι έλληνες ομογενείς.

\"\"

Ο λόγος της βράβευσης είναι η προσφορά του κ. Πατεράκη στην κοινωνική ζωή της περιοχής προβάλλοντας τόσο τον Ελληνικό πολιτισμό όσο και την πολιτισμική πολυμορφία της Αυστραλίας, αλλά επιπλέον και η συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα, μέσω εκπομπών πολιτιστικού περιεχομένου σε ομογενειακό ραδιοσταθμό της περιοχής με κρητικό πρόγραμμα.

Στην εκπομπή του ο κ. Πατεράκης, όπως είπε στο Flashnews.gr, συχνά είναι καλεσμένοι Αυστραλοί πολεμιστές οι οποίοι έλαβαν μέρος στη Μάχη της Κρήτης και οι οποίοι έχουν μείνει ακόμα εν ζωή. Μέσα από την παρουσία τους ζωντανεύουν οι αναμνήσεις του παρελθόντος και οι εικόνες της δύσκολης εκείνης εποχής.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτές οι εκπομπές είναι από τους λίγους κρίκους που συνδέουν την Αυστραλία με την Ελλάδα και γι’ αυτό είναι σημαντικό να αναδεικνύονται.

\"\"   \"\"

  \"\"

Ο κ. Πατεράκης, είναι επιτυχημένος και δραστήριος επιχειρηματίας στην Αυστραλία, διατηρώντας μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση ((POST MIX βαρελίσια αναψυκτικά), ενώ παράλληλα τα τελευταία 18 χρόνια ασχολείται με τη δημοσιογραφία, παρουσιάζοντας 2ωρη αθλητική εκπομπή.

Ζει στην Αυστραλία από 16 ετών, ενώ αναφερόμενος στο πως οι Αυστραλοί αντιμετωπίζουν τους Κρητικούς, αναφέρει πως στα πρώτα χρόνια υπήρχε μια δυσπιστία και επιφύλαξη, η οποία όμως και ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, άλλαξε εντελώς.

Μάλιστα ο κ. Πατεράκης αναφέρθηκε και σε ένα χαρακτηριστικό γεγονός κατά το οποίο ένας αυστραλός έχτισε ένα ολόκληρο χωρίο που το ονόμασε Πρέβελη, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους κατοίκους του χωριού του Ρεθύμνου που τον έκρυβαν στον β\’ παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και βιβλίο με τίτλο «Ο δρόμος προς την Πρέβελη» που αναφέρεται στα συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά και στις θυσίες των Κρητικών.

Αναφερόμενος στο γεγονός που αφορά την κρίση στην Ελλάδα, μας μεταφέρει ότι η εικόνα που υπάρχει στην Αυστραλία είναι αντιφατική, με υποστηρικτές και μη, ωστόσο αρκετοί συμμερίζονται την κατάσταση των Ελλήνων και πιστεύουν στις καλύτερες μέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook