Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ.Ειρηναίου,σύσσωμου του κλήρου, των τοπικών αρχών και δεκάδων πολιτών, έγινε σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή του Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ.Δαμασκηνού στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Ακρωτήρι Χανίων.

Μετά από την περιπέτεια με την υγεία του, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, χθες το απόγευμα επέστρεψε στα Χανιά συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη και τον θεράποντα ιατρό του.

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, τελέστη αρχιερατική θεία λειτουργία, ενώ ο κ.κ.Δαμασκηνός, ευχαρίστησε τον Θεό, γιατί όπως είπε, “πράγματι, Θεία Δυνάμει, βρίσκομαι εν ζωή.

Ο θεράπων γιατρός γνωρίζει πολλά πράγματα. Και πού βρέθηκα και πώς ο Θεός με ανέστησε κυριολεκτικά.

Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, έχω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό, ο οποίος πραγματικά είδε τις αμαρτίες μου και μου άφησε χρόνο μετανοίας.

Όσον αφορά όλους εσάς, να εύχεστε να ολοκληρωθεί η θεραπεία μου, δηλαδή ουσιαστικά να αποκτήσω κάποιες δυνάμεις, για να αναπληρώσω όλο τον χρόνο που χάσαμε στις εκατό ημέρες νοσηλείας μου.

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ όλους και για την παρουσία σας, παρά το ότι δεν θέλω τέτοιες παρουσιάσεις. Εν πάση περιπτώσει, όμως, είναι και εκδηλώσεις αγάπης.

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ και εύχομαι η χάρη του Θεού να μην αφήνει κανέναν σας”.

Μάλιστα συνέστησε σε όλους τους παρευρισκόμενος να προσέχουν ιδιαίτερα την υγεία τους και να μην παραμελούν τις ιατρικές εξετάσεις γιατί – όπως επεσήμανε – εάν και ο ίδιος είχε κάνει έγκαιρα εξετάσεις \”άνω κοιλίας\” δεν θα έφτανε στο σημείο που έφτασε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook