Όπως αποφάσισαν πριν από λίγο τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη γενική τους συνέλευση, αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις έως τον Απρίλιο ενώ η Ένωση Εισαγγελέων αποφάσισε την αναστολή έως τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση.

Όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν πλέον μόνο τον δρόμο της δικαιοσύνης με αγωγές στο μισθοδικείο και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των περικοπών των αποδοχών τους.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στις γενικές συνελεύσεις ήταν η τοποθέτηση της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Βασιλικής Θάνου, η οποία παρότι επέμεινε ότι «οι μειώσεις των αποδοχών τους είναι αντισυνταγματικές, μη αναγκαίες και μη αναλογικές, εντούτοις οι δικαστές επιστρέφουν πλήρως στα καθήκοντά τους με επίγνωση της ευθύνης τους απέναντι στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και την οικονομική κατάσταση της χώρας».

Η κ. Θάνου χαρακτήρισε τη στάση που επέδειξε η κυβέρνηση εχθρική και αδιάλλακτη αλλά ξεκαθάρισε ότι οι δικαστές θα προχωρήσουν τώρα δια της νομίμου οδού στην ανατροπή της αντισυνταγματικής μείωσης του μισθολογίου τους.

«Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την κυβέρνηση» τόνισε η κ. Θάνου.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων πρότεινε με συντριπτική πλειοψηφία (11-2) το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και μόνο δύο δικαστές είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να στηθούν κάλπες για να αποφασίσουν οι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα.

zougla.gr/Φλώρα Πέτση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook