Με πλατιά χαμόγελα ικανοποίησης υποδέχτηκαν στο Δήμο Γόρτυνας την είδηση της έναρξης εργασιών κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού Αγίας Βαρβάρας.

Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στο οικόπεδο όπου θα φτιαχτεί η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε την διαμόρφωση του εργοταξίου και τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες για την διαμόρφωση τους χώρου.

Το έργο «Κεντρικός αποχετευτικός αγωγός- Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αγίας Βαρβάρας», έχει προϋπολογισμό 1.390.000 ευρώ και προβλέπει την δημιουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων όπως και την κατασκευή ενός κεντρικού αποχετευτικού αγωγού λυμάτων συνολικού μήκους 800 μέτρων. Ο βιολογικός θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σχεδόν 3.800 κατοίκων ενώ η μέθοδος που έχει επιλεχθεί είναι με φυσικά συστήματα.

Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Μανώλης Δρετάκης, που ανέφερε πως ένα σπουδαίο έργο υποδομής για τον Δήμο Γόρτυνας και τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, άρχισε να υλοποιείται.

Παράλληλα επισήμανε πως σύντομα θα ξεκινήσει και η κατασκευή των περιφερειακών αποχετευτικών δικτύων (η σχετική σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφτηκε πριν λίγες ημέρες), προσφέροντας μια συνολική λύση στο θέμα της διαχείρισης των οικιακών λυμάτων του οικισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook