Σε άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προχωρά ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Προώθησης Κοινωνικής οικονομίας "Ιστός" στην Ιεράπετρα που συγκεντρώνει λάδι προκειμένου να το διανείμει σε όλες τις οικογένειες των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας που δοκιμάζονται από την κρίση.

Σύνθημα του συλλόγου ΄"Ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο¨" με αυτό καλεί τους κρητικούς παραγωγούς και τα ελαιοτριβεία να βοηθήσουν ώστε συγκεντρωθεί όσο δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα γίνεται.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων:

"Στις μέρες μας, το λάδι για χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, έχει γίνει είδος πολυτελείας. Εμείς στην περιοχή μας που με αγάπη φροντίζουμε τις ελιές, μαζεύουμε τους καρπούς της, παράγουμε το λάδι και ξέρουμε καλύτερα απ’ όλους πόσο πολύτιμο είναι, μπορούμε να συμβάλλουμε άμεσα και να γίνουμε κρίκος στην αλυσίδα αλληλεγγύης που οργανώνεται σε όλη τη χώρα.

Διαθέτοντας ακόμα και ένα μόνο μπουκάλι λάδι, συμβάλλετε άμεσα στο να υπάρχει λάδι στο τραπέζι του κάθε συνανθρώπου μας που το έχει απόλυτη ανάγκη".