Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε από χθες η υπόθεση των σκευασμάτων στο ΙΚΑ Ηρακλείου. Επιθεωρητές του Ιδρύματος που ήρθαν από την Αθήνα για να διενεργήσουν ΕΔΕ ξεκίνησαν να παίρνουν καταθέσεις από υπαλλήλους ενώ μέχρι την Παρασκευή θα έχουν πάει στον κ. Εισαγγελέα όλα τα στοιχεία της υπόθεσης που έχει ζημιώσει το ταμείο με εκατομμύρια ευρώ.

 Ήδη κλήθηκαν οι πρώτοι έξι εργαζόμενοι από το Οικονομικό τμήμα και το τμήμα Παροχών να καταθέσουν για την υπόθεση και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ελεγκτών. Ανάλογες κλήσεις θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και σε άλλους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων αναμένεται να είναι και οι δύο προϊσταμένες καθώς επίσης και οι τρεις ταμίες, που έχουν ήδη μετακινηθεί σε άλλα καταστήματα του ΙΚΑ στο νομό Ηρακλείου, μετά από αίτημα της διοίκησης για τη διευκόλυνση της έρευνας.

Σημειώνεται ότι για τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών γιατρών του ΙΚΑ Ηρακλείου, αναμένεται τις επόμενες ημέρες άλλο κλιμάκιο, από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες προκειμένου να πάρει καταθέσεις για τις ιατρικές πράξεις.

Τη Δευτέρα το πρωί, στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου βρέθηκε και ο εισαγγελέας Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την υπόθεση από τον διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Νίκο Ροκαδάκη, ενώ είχε μια σύντομη συνάντηση και με το κλιμάκιο των επιθεωρητών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook