Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε το Σάββατο έτοιμος να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται στην κυβέρνηση της Αλγερίας, στον απόηχο της φονικής ομηρίας στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην έρημο νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος που ανέφερε ότι ζητά από τις αρχές της Αλγερίας μια «πληρέστερη πληροφόρηση» για το τι συνέβη εκεί, σημείωσε σε γραπτή δήλωσή του, ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές του αμερικανικού λαού είναι με τις οικογένειες όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν στη τρομοκρατική επίθεση στην Αλγερία».

«Η ευθύνη για την τραγωδία αυτή πέφτει στους τρομοκράτες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη δράση τους με τον πλέον ισχυρό τρόπο» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Όπως είπε ο αμερικανός πρόεδρος, η επίθεση αυτή είναι μια ακόμη υπενθύμιση της υπαρκτής απειλής από την Αλ-Κάιντα αλλά και άλλες βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες στη Βόρεια Αφρική. «Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία με όλους τους εταίρους μας για την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας στην περιοχή», κατέληξε η γραπτή δήλωση του Αμερικανού προέδρου.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook