Παρουσία πλήθους κόσμου και Κρητικών της πρωτεύουσας, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την οικογένεια του, το ετήσιο μνημόσυνο του Ανωγειανού πολιτικού Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στον τάφο του Γιαννη Κεφαλογιάννη στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών και στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

Επίσης στις 10 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση ετελέσθη και  στα Ανώγεια, στον ιερό ναό του Αϊ Γιάννη.

Για τους φίλους του στο Ρέθυμνο έγιναν  μνημόσυνα από την Ενορία Μασταμπά και την ΝΟΔΕ Ρεθύμνου.

Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής ζωής της χώρας και είχε συμπληρώσει 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο αφού εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης από το 1958 έως το 2007.

Γεννήθηκε στα Ανώγεια το 1932 και ήταν απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και η πρώτη του εκλογή στο Κοινοβούλιο ήταν με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας, ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση, η οποία τον οδήγησε μέχρι και το Στρατοδικείο καθώς ήταν εκ των ιδρυτών της οργάνωσης «Εθνική Δημιουργική Ομαλότητα».


Ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα το 1976 με τη Νέα Δημοκρατία (με την οποία πολιτεύτηκε στη Μεταπολίτευση) ως υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στην κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη το 1980 ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών ενώ το 1989 στην κυβέρνηση Τζαννετάκη διετέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης. 

Στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ενώ στην κυβέρνηση ΝΔ με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ακολούθησε ανέλαβε υπουργός Τουρισμού και άνευ χαρτοφυλακίου. Παραιτήθηκε το 1991 και επανήλθε στην κυβέρνηση τιο 1992 στη θέση του υπουργού Εσωτερικών.Διετέλεσε για ένα διάστημα ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (2006) ενώ το 2007 αποφάσισε να τερματίσει μια πολύχρονη καριέρα προσφοράς στην πολιτική καθώς η κόρη του Όλγα Κεφαλογιάννη διεκδίκησε την έδρα στο νομό Ρεθύμνης. Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης ήταν παντρεμένος με την Ελένη Βαρδινογιάννη, με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες.