Εννέα Ιάπωνες έχουν εκτελεστεί από την Τετάρτη, από τους ισλαμιστές που συνέλαβαν την ημέρα εκείνη εκατοντάδες ομήρους στις εγκαταστάσεις εξόρυξης ομήρους κοντά στην Ιν Αμένας, δήλωσαν δυο Αλγερινοί, πρώην όμηροι.

\”Οι δυο Αλγερινοί μάρτυρες τόνισαν ότι οι ισλαμιστές σκότωσαν αρχικά τρεις Ιάπωνες που προσπάθησαν να κατέβουν από λεωφορείο το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει ξένους στο αεροδρόμιο της Ιν Αμένας, περίπου 1.300 χλμ νοτιοανατολικά του Αλγερίου.

\”Φοβηθήκαμε όλοι όταν ακούσαμε στις 05: 30 (τοπική ώρα) της Τετάρτης πυροβολισμούς. Ύστερα διαπιστώσαμε ότι είχαν σκοτώσει τρεις ιάπωνες συναδέλφους μας που θέλησαν να κατέβουν από το λεωφορείο\”, δήλωσε ο δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος εργάζεται για την ιαπωνική εταιρεία JGC.

Σύμφωνα με τους δυο Αλγερινούς, οι άλλοι έξι Ιάπωνες εκτελέστηκαν στις εγκαταστάσεις που διέμεναν οι υπάλληλοι.

Οι δυο Αλγερινοί πρώην όμηροι μίλησαν για τη βία που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της τετραήμερης ομηρείας από την ομάδα \”Υπογράφοντες με Αίμα\” του Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

\”Εφθασαν στις εγκαταστάσεις (στις οποίες διέμεναν οι υπάλληλοι) και κατευθύνθηκαν στα δωμάτια των Ιαπώνων. \’Ενας τρομοκράτης φώναξε :\’ανοίξτε την πόρτα\’ και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Δυο Ιάπωνες έπεσαν νεκροί και στη συνέχεια βρήκαμε άλλους τέσσερις Ιάπωνες νεκρούς\”, δήλωσε ο ένας Αλγερινός σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος ισλαμιστής είχε βορειοαμερικανική προφορά.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook