Το 40% των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια του Παρισιού, καθώς και το ένα πέμπτο των πτήσεων στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ματαιώθηκαν την Κυριακή λόγω των χιονοπτώσεων που συνεχίζονται για τρίτη μέρα.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του Χίθροου ματαιώθηκαν περίπου 250 πτήσεις, ενώ υπολογίζεται ότι το χιόνι θα φθάσει τα έξι εκατοστά και η ορατότητα θα είναι χαμηλή ανά διαστήματα.

Συνολικά 36 εκατ. λίρες έχουν διατεθεί από το 2010 για εξοπλισμό αντιμετώπισης του χιονιού στο Χίθροου, από το οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά περίπου 1.300 πτήσεις.

Τα δυο μικρότερα αεροδρόμια του Λονδίνου, Γκάτγουικ και Στάνστεντ, λειτουργούν ομαλά την Κυριακή, χωρίς όμως να αποκλείονται καθυστερήσεις και ματαιώσεις.

Στο Παρίσι, οι αεροπορικές εταιρείες ματαίωσαν το 40% των πτήσεων από και προς τα δυο μεγαλύτερα αεροδρόμια, Ορλί και Σαρλ ντε Γκωλ.

Καθυστερήσεις άνω των 40 λεπτών σημειώνονται επίσης σε πολλές σιδηροδρομικές γραμμές της Γαλλίας, καθώς οι μηχανοδηγοί κλήθηκαν να μειώσουν ταχύτητες για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, περίπου 25.000 σπίτια στη νότια Γαλλία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook