Καθημερινά βελτιώνεται η κατάσταση του βάναυσα κακοποιημένου σκυλιού που εντοπίστηκε την Τετάρτη 16/1 στο άλσος των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά. Σύμφωνα με την κτηνίατρο, που το επιβλέπει, το ζώο ευτυχώς ουρεί φυσιολογικά. Αυτή ήταν άλλωστε και η μεγαλύτερη ανησυχία όλων, αφού ο βασανιστής του, του είχε σφίξει γύρω από το πέος του το κλιπ μιας μεταλλικής αλυσίδας δημιουργώντας του φυσικά πληγή και φριχτό πόνο.

Το σκυλί το εντόπισαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, οι οποίοι έμειναν άναυδοι από αυτό που αντίκρισαν και κάλεσαν σε βοήθεια την ίδια μέρα και όχι την επόμενη, όπως αναφέραμε στο αρχικό ρεπορτάζ μας.

Η διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, Μαρία Κληματσάκη, επικοινώνησε με το www.zoosos.gr και εξήγησε, ότι η ίδια κάλεσε χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ενός περαστικού τη Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», για να την ενημερώσει για το συμβάν.

Και επειδή εκείνη τη μέρα η κα Μπομπολάκη βρισκόταν στην Παλαιοχώρα μαζί με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για την εκστρατεία, που κάνει ο σύλλογος εκεί για να αντιμετωπιστεί η κακοποίηση των σκυλιών από τους κτηνοτρόφους, έσπευσαν επί τόπου δύο εθελόντριες του φιλοζωικού συλλόγου.

«Δεν εγκαταλείψαμε το ζώο»

Η κα Κληματσάκη ενοχλημένη από το δημοσίευμα του zoosos, εξήγησε, για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ότι οι δάσκαλοι δεν το έβαλαν στα πόδια, επιβίβασαν τα παιδιά στα πούλμαν, όμως επειδή δεν υπήρχε ιδιωτικό αυτοκίνητο, δεν πήραν μαζί τους το ζώο, που βρισκόταν σε κακή κατάσταση.

Εντούτοις περίμεναν εκεί, όπως τόνισε, μέχρι να φτάσει η πρώτη εθελόντρια. Όμως το σκυλί είχε απομακρυνθεί από το σημείο αρχικά το είδε η ίδια και οι μαθητές γι’ αυτό και δεν το βρήκαν την ίδια μέρα αλλά με επόμενη μετά από αναζήτηση.

Η κα Κληματσάκη τονίζει: «Μείναμε πολύ ώρα με το σκυλί και δεν το βάλαμε στα πόδια… Είμαστε εκεί όταν ήρθε η διασώστης, αλλά το σκυλί είχε απομακρυνθεί. Στον χώρο είμαστε με λεωφορεία και όχι με δικό μας όχημα για να μπορούμε να το μετακινήσουμε. Πάντως κάναμε αυτό που δεν έκαναν δεκάδες πολίτες που έκαναν τον περίπατό τους στο πάρκο εκείνο το πρωινό…».

Όμως η περιπέτεια του αδέσποτου Γιούρα Γκέκα που κακοποιήθηκε έτσι, ο οποίος τώρα τρώει, πίνει και ουρεί κανονικά, δεν σταμάτησε εκεί.

Το ζώο μετά την εξέταση, την οποία έκανε η κτηνίατρος την περασμένη Τετάρτη και μετά τα ράμματα, που του έγιναν,  δόθηκε σε εθελόντρια του φιλοζωικού για να το προσέχει.

Προχθές 18/1 η εθελόντρια, που το είχε αναλάβει, το πήγε ξανά στη γιατρό για να το δει και στη συνέχεια το έβγαλε βόλτα. Όμως εκεί ο μεγαλόσωμος και φοβικός σκύλος της έφυγε.

Μετά από πολύωρη αναζήτηση που κράτησε περισσότερο από ένα 24ωρο το μεγαλόσωμο Γιούρα Γκέκα εντοπίστηκε να βρίσκεται ξανά με την υπόλοιπη παρέα των αδέσποτων στο άλσος των Αγίων Αποστόλων.

Οι φιλόζωοι το τάισαν, αλλά επειδή είναι τόσο φοβικό, δεν μπόρεσαν να το πιάσουν αμέσως γι’ αυτό και χρησιμοποίησαν ηρεμιστικό φάρμακο (Calmivet). Πλέον βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον όμως – αφού και η πορεία της υγείας του εξελίσσεται καλά – επείγει η υιοθεσία του.

Όποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτό το πλάσμα και θέλει να του χαρίσει τη θαλπωρή μιας φυσιολογικής σκυλίσιας ζωής μπορεί να επικοινωνήσει με την κα Μπομπολάκη στο email: [email protected].

Το καθαρόαιμο Γιούρα Γκέκα δεν θα δοθεί σε κυνηγούς και θα προσφερθεί βοήθεια από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ώστε εκείνοι που θα το κάνουν μέλος της οικογένειας του να συμβουλευτούν και εκπαιδευτή.

zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook