Με πρωταγωνιστές του Ντούβνιακ και Πέτγουεϊ το Ρέθυμνο Aegean πανηγύρισε την όγδοη νίκη του στη Basket League με 88-79 επί της Καβάλας.

Η ρεθυμνιώτικη ομάδα αν και βρέθηκε στην αρχή πίσω στο σκορ με 10-15 κατάφερε γρήγορα να πάρει το προβάδισμα και να πάει στο ημίχρονο με προβάδισμα 8 πόντων (47-39).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΓΟΡ ανέβασε τη διαφορά και την έφτασε στη μέγιστη τιμή της (+19) στο 28’ (66-47).

Με τους Μίτροβιτς και Πάνο η Καβάλα κατάφερε να μειώσει την έκταση της ήττας της αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη ζημιά, όπως πέρσι στο Ρέθυμνο, που διατηρείται στην 5η θέση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-19, 47-39, 70-56, 88-79.

ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN (Γιαπλές): Χορν 13(1), Καλλινικίδης, Κόλιμον 6(2), Αγγελόπουλος 4, Τσόχλας 3(1), Ντούβνιακ 23(2), Κόμματος 9(1), Κάρτερ 4, Λάτοβιτς 7(1), Πέτγουεϊ 19(1), Σιζόπουλος.

ΚΑΒΑΛΑ (Κορωνιός): Πάνος 17, Γκρεγκόρ 8(2), Καλαμπάκας 5(1), Μανωλόπουλος 5, Στυλιανού, Στεφανίδης 3, Μιλόσεβιτς 6, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 24(4), Κρστέβσκι, Κόλεμαν 7, Ατσάρα 4.

Δηλώσεις (Πηγή rethymnobc.gr)

Θανάσης Γιαπλές: «Υπέροχο 3ο, προβληματικό 4ο δεκάλεπτο»

«Η Καβάλα, είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα με τον Κορωνιό στον πάγκο της. Είναι ολοφάνερο και θα φανεί στη συνέχεια ότι λειτουργεί πολύ πιο πολύ ως ομάδα πλέον. Με την προσθήκη των νέων παιδιών (Μιλόσεβιτς και Άμπερτ), μας δυσκόλεψε πολύ. Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, πληρώνουμε την απουσία των παιδιών από την προηγούμενη εβδομάδα στις προπονήσεις.

Για να καταλάβετε, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έκανε προπόνηση κατά το 50% την περασμένη Πέμπτη και μας άναψε το «πράσινο φως» ότι μπορεί να παίξει 100% μόλις στο ζέσταμα του αγώνα! Σαν ομάδα, κάναμε αυτό που κάνουμε σχεδόν πάντα. Ανοίξαμε τον ρυθμό στο 3ο δεκάλεπτο και πέσαμε στο 4ο. Αυτό πρέπει να ξέρετε ότι δεν συμβαίνει για τους ίδιους λόγους. Πότε ο αντίπαλος χαλαρώνει, πότε εμείς είμαστε ενθουσιώδεις κλπ. Είναι ένα θέμα που πρέπει πάντως να το αντιμετωπίσουμε. Στο μεγαλύτερο μέρος είμαστε ευχαριστημένοι και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά. Από την Τρίτη θα έρθει ο κόουτς κοντά μας.

Ο Στέργιος Κουφός θα βρίσκεται στις προπονήσεις και ελπίζουμε ότι σιγά – σιγά ότι θα είμαστε όλοι καλά όπως πριν».

Άγγελος Κορωνιός: «Κάναμε πολλά λάθη»

« Θα πρέπει να δώσω στον κόουτς Γιαπλέ συγχαρητήρια για τη νίκη της ομάδας του. Προετοιμαζόμασταν όλη την εβδομάδα για το ματς με το Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο έχει παιδιά με πολλά φυσικά προσόντα και δεν θέλαμε να τους δώσουμε πολλά ελεύθερα σουτ και να φυσικά να μην τρέξουν. Αυτό δεν έγινε στην περισσότερη διάρκεια του ματς. Το Ρέθυμνο ξέφυγε με 16 πόντους στο γ’ δεκάλεπτο κι ήταν ένα σημείο που είχαμε χάσει πλήρως την συγκέντρωσή μας. Στα τάιμ άουτ θελήσαμε να ξαφνιάσουμε τον αντίπαλο αλλά όταν κάνεις 19 λάθη, αυτό είναι σημαντικό κλειδί του παιγνιδιού. Επίσης «φάγαμε» ένα «τρελό» τρίποντο από τον Χορν παρ’ ότι η άμυνα ήταν πάνω κι εμείς δεν καταφέραμε δύο φορές με τον Μανωλόπουλο να κάνουμε το ίδιο…

Τόσο ο Άμπερτ όσο και ο Μιλόσεβιτς προσπάθησαν πάρα πολύ για το χρονικό διάστημα που βρίσκονται εδώ μαζί μας. Αφήνουμε πίσω το ματς αυτό και τώρα κοιτάζουμε τον Ηλυσιακό. Περαστικά στον Στέργιο Κουφό. Ελπίζω να το ξεπεράσει γρήγορα να βρεθεί στο γήπεδο. Να ξέρει ότι θα είμαστε όλοι δίπλα του».

Τι είπαν οι παίκτες:

Μιτρόσεβιτς: «Αν αφήσεις το Ρέθυμνο να τρέξει, σκοράρει ακατάπαυστα. Ξέραμε ότι είναι ένα σημαντικό παιγνίδι για μας. Θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και να κρατήσουμε τον ρυθμό του παιγνιδιού χαμηλά. Δεν τα καταφέραμε, Αν το Ρέθυμνο πάει χαμηλά και γρήγορα στις επιθέσεις, σκοράρει ακατάπαυστα. Προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος».

Ντούβνιακ: «Πολύ καλό ματς εκτός από το 4ο δεκάλεπτα» «Περιμέναμε ότι η Καβάλα θα είναι διαβασμένη γιατί από τότε που άλλαξε προπονητή είναι πολύ επιθετική ομάδα. Κάναμε πολύ καλό σκάουτινγκ πάνω σ’ αυτό. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του παιγνιδιού εκτός από το 4ο δεκάλεπτο που δώσαμε την ευκαιρία να μας πλησιάσει ο αντίπαλος. Εμείς κρατήσαμε τον ρυθμό και κάπως έτσι τέλειωσε το ματς».
 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook